El Barça torna a acabar un partit amb derrota (2-0). I ja no és una sorpresa. Els blaugrana no han pogut discutir-li res a un Atlètic de Madrid superior en tots els aspectes del joc.

Al Wanda Metropolitano s'ha confirmat que el Barça aquesta temporada no aspira a res. I Ronald Koeman, tot i que reforçat per Joan Laporta, segueix immòbil i incapaç d'evitar un nou naufragi culer.

Memphis Barca Atletico Madrid EFE

Memphis Depay disputant una pilota / EFE

El Barça no pot resistir contra l'Atlètic de Madrid

El Barça ha sobreviscut fins que el vigent campió de la Lliga Santander ha dit prou. Tot i que Koeman, veient el partit des de la grada i sabent que el seu càrrec ja no perilla, ha apostat per tornar al 4-3-3 i donar entrada als joves Gavi i Nico González entre els titulars. Però no ha estat suficient per millorar la sensació de decepció impregnada en un equip que sembla que li costarà molt aixecar el cap.

Nico Gonzalez Barca Atletico Madrid EFE

Nico González jugant la pilota davant de Lemar / EFE

Però l'aposta, tot i que ha estat l'adient, no ha estat suficient contra un Atlètic superior sobre el paper i també sobre la gespa. El Barça ha resistit durant 23 minuts. Bona combinació entre Joao Félix i Luis Suárez, que ha deixat sol Lemar dins l'àrea i ha batut Ter Stegen.

Els blaugrana, tot i pressionar i buscar el gol, només podien crear perill amb pilotes penjades a l'àrea rival. I sense Luuk De Jong per rematar-les, ni Memphis ni Coutinho han pogut caçar-ne cap. I tal com ha passat en els últims partits, el porter rival, en aquest cas Oblak, ha estat un espectador més dels més de 68.000 presents al Wanda.

Però el festival matalasser no s'ha acabat aquí i, just abans del descans, Luis Suárez ha fet el segon gol local. Contracop que el Barça defensa malament i l'uruguaià que es planta sol dins l'àrea de Ter Stegen. I tot i que Piqué estava sobre la línia de gol, no ha pogut fer res.

Luis Suarez perdon Atletico Madrid EFE

Luis Suárez demanant perdó després de marcar contra el Barça / EFE

Ni amb la voluntat d'Ansu Fati

Amb l'entrada de Sergi Roberto per Nico al descans, no han canviat gaires coses, però sí quan Ansu Fati ha trepitjat el camp en el lloc de Coutinho a falta de mitja hora. I el Barça ha agafat més ritme, sempre buscant el nou 10.

Ansu Fati ha creat perill, ha xutat a la porteria rival i ha provocat faltes perilloses. Des de la seva entrada al camp, l'Atlètic ha fet un pas enrere. I el Barça s'ha tornat a sentir còmode, tot i saber que remuntar era gairebé impossible.

Ansu Fati Koke Atletico Madrid Barca EFE

Ansu Fati corrent davant de Koke / EFE

Poc després, entrada al camp d'Antoine Griezmann per Luis Suárez. El canvi dels exblaugrana defenestrats. Però el francès no ha estat ni tan incisiu ni tan efectiu com l'uruguaià. I Koeman, veient el partit des de la grada, ha fet entrar Riqui Puig i Luuk de Jong.

I tot i el control culer en els últims minuts, no hi ha hagut cap recompensa. El Barça s'ha tornat a desesperar i ha encaixat una derrota justa contra un Atlètic molt més efectiu. Primera derrota culer de la temporada a la Lliga i els rivals se segueixen allunyant.

Imatge principal: Luis Suárez en el moment de fer el seu gol contra el Barça / EFE