Nit d'un terrible malson del Barça al Wanda Metropolitano. Derrota contra l'Atlètic de Madrid a la Lliga Santander (1-0) després d'una errada de Ter Stegen i d'un solitari gol de Carrasco que ha decidit un duel marcat per les lesions.

Una errada

El Barça ha tornat a demostrar que fa coses bé, però moltes més de malament. Ni amb la cordialitat aparent que hi ha en el vestidor, amb Messi i Griezmann de referents, els de Ronald Koeman saben com actuar en els grans escenaris. Dispersos en alguns partits, intractables en d'altres i ofuscats en la resta.

Aquesta vegada ha tocat una versió inconsistent i ferida. Messi, tan enfadat fora del camp però anul·lat sobre la gespa. El '10', perdut entre els futbolistes rivals i sense veure gaire la pilota passar pels seus peus, no ha estat influent, tot i que quan ha aparegut, ha creat alguna il·lusió.

Leo Messi senyera Hermoso Koke Barca Atletic Madrid EFE

Messi envoltat de jugadors de l'Atlètic de Madrid / EFE

Tothom sap com juga l'Atlètic, i sense creativitat, el mur defensiu matalasser és pràcticament insuperable. I és que Pedri, un altre dels cervells, o De Jong i Pjanic, no han sabut filtrar pilotes. A l'espera que Dembélé fos un bon substitut d'Ansu Fati, el francès no ha desentonat perquè ha estat qui més perill ha creat fins que just abans del descans Carrasco li ha caigut a sobre i la seva espatlla ha quedat tocada.

El Barça ha fet un tímid avís mitjançant Griezmann en començar el partit. Però poc més. I l'Atlètic, un travesser de Llorente al minut 12. Després d'uns vint primers minuts de molt ritme, el partit ha decaigut. I si Ter Stegen havia aparegut en un parell d'ocasions per treure mans prodigioses, en l'última jugada del primer temps ha fet una sortida precipitada fora l'àrea i Carrasco ha marcat des de pràcticament el mig del camp a la porteria buida.

Antoine Griezmann Barca senyera Atletic Madrid EFE

Griezmann controlant una pilota / EFE

Dues lesions

Però és que el partit d'aquest dissabte de novembre serà per a oblidar. Ni l'equip sabia com reaccionar, ni res li ha anat de cara als blaugrana. Gerard Piqué ha hagut d'abandonar el camp per una lesió que sembla que el deixarà molts mesos allunyat del terreny de joc.

El Barça, si ja estava tocat, s'ha quedat encara més descol·locat quan s'ha produït la preocupant lesió del central barceloní. I sense defenses de garanties a la banqueta, De Jong ha ha hagut de canviar de posició.

Pique lesio senyera Barca Atletic Madrid EFE

Els jugadors del Barça al costat de Piqué quan s'ha lesionat / EFE

L'Atlètic ha dominat el partit com ha volgut, ha fet del Barça un titella. I per acabar-ho d'adobar Sergi Roberto també s'ha lesionat i el Barça ha acabat el partit amb deu futbolistes.

Derrota preocupant del Barça contra l'Atlètic, un rival directe, que per primera vegada guanya els blaugrana al Wanda. El Barça, noquejat, i sort que no ha jugat Luis Suárez.

Imatge principal: Messi queixant-se durant el partit / EuropaPress