L'Athletic Club de Bilbao manté inalterable la seva política que a l'equip només pot jugar futbolistes nascuts a Euskal Herria. Aquest fet li dona un toc històric i genuí al club, encara que com és evident dificulta el treball de la direcció esportiva, que té molt poc mercat en el qual buscar reforços. L'estiu passat, de fet, l'Athletic Club no va fitxar cap jugador, sent l'únic club de la Primera Divisió que no va incorporar a cap jugador. Ernesto Valverde coneix a la perfecció de l'Athletic Club, que està reclamant alguna incorporació per al centre del camp.

I l'elegit per la direcció esportiva per reforçar la plantilla de l'Athletic Club és Hugo Millamón, que al València de Rubén Baraja ha perdut tot el protagonisme. El jove central, que també pot jugar per davant de la defensa. Millamón va néixer a Sant Sebastià, per la qual cosa compleix el requisit per jugar en l'Athletic Club, a més de tenir el vistiplau d'Ernesto Valverde. Malgrat que tota la seva família és de La Eliana, població de València, Guillamón va néixer a Sant Sebastià, en un període de temps en què la seva mare treballava a la capital donostiarra, la qual cosa li obre la porta de San Mamés.

Hugo Guillamón Valencia / Foto: Europa Press
Hugo Guillamón, un partit del València / Foto: Europa Press

L'Athletic, a per Guillamón

"S'entrena bé, coneix el club, entén què necessita l'equip, té bona actitud. És un jugador amb qui comptem. Va venir més tard i al principi algunes situacions tractem de reforçar el centre del camp amb Diakhaby", ha explicat Rubén Baraja sobre la suplència de Guillamón, que només ha disputat 32 minuts oficials. El jugador vol acumular més partits, ja que vol anar a l'Eurocopa d'Alemanya 2024, per la qual cosa no dubtarà a canviar d'aires aquest mes de desembre si segueix com fins ara.

Format en les categories del València, Guillamón es va fer un nom fa 3 temporades, quan es va fer un lloc al primer equip valencià, una dinàmica que va mantenir les dues següents temporades. Ara ha perdut protagonisme, per la qual cosa Guillamón intentarà canviar d'aires a l'hivern, sigui traspassat o cedit. Té ofertes de diversos clubs, encara que l'opció de l'Athletic Club no li desagrada en absoluta.

Rube Baraja banqueta|banc dels acusats València / Foto: Europa Press
Rubén Baraja, entrenador del València / Foto: Europa Press

Guillamón, sense lloc al València

El principal problema d'Hugo Guillamón és que al València s'ha creat una dupla de pivots en el centre del camp de molt nivell, formada per Pepelu i Javi Guerra. Ambdós futbolistes estan rendint a un nivell espectacular i Baraja ha apostat per Diakhaby quan ha volgut donar-los descans.

Al València, de moment, no es plantegen traspassar Hugo Guillamón, ja que Baraja necessita jugadors per fer rotacions i en el club aposten pel centrecampista, però arribat el moment, si el jugador insisteix i l'oferta és convincent, podria canviar la situació. D'altra banda, a Anglaterra informen que Javi Guerra interessa a diversos clubs, per la qual cosa si el del planter se'n va Guillamón podria recuperar el lloc.