Empat a res a San Mamés. El Barça no ha pogut marcar cap gol a la Catedral, suma un punt més i desaprofita una ocasió d'or per mig sentenciar la Lliga Santander. L'Athletic Club, completant un gran partit, podria haver superat el Barça si no hagués estat per Marc-André Ter Stegen.

Messi no està bé

El Barça, en plena crisi de sensacions sense Messi, per fi recupera l'argentí de titular. Dia d'experiments sense Artur i amb Arturo Vidal, i amb Semedo actuant de lateral esquerre. Als blaugrana sense Jordi Alba, sancionat, els falta profunditat. I una vegada més ha quedat evidenciat.

El '10', tot i sortir d'inici, no està al 100%. Però Messi a un 90% segueix sent millor que qualsevol altre futbolista. Durant la primera part ha analitzat, ha caminat, ha fet alguna cursa i un travesser prèviament anul·lat per fora de joc. Però el perill no ha estat blaugrana.

Leo Messi Athletic Barça EFE

L'Athletic, necessitat de punts i jugant a casa, a la Catedral de San Mamés, ha demostrat el seu caràcter. Com uns lleons han pressionat des del xiulet inicial. Primera meitat amb un partit trencat, molts contracops i sense ocasions clares. Els bascos haurien pogut marcar algun gol, però Ter Stegen ha frustrat les seves ocasions.

Ter Stegen, salvador

Però després del descans ha canviat el sentit del partit. El Barça, encara sense retrobar el seu futbol, ha estat més present. Arribades a l'àrea, però rematades clares molt escasses. Només xuts inofensius des de fora l'àrea. I mentrestant l'Athletic avisava amb velocitat i més contracops.

No ha estat el dia de Coutinho, que ha estat substituït pel retornat Dembélé. Ni tampoc d'Arturo Vidal, que ha perdut moltes pilotes i ha entorpit el joc del Barça, que també ha deixat el camp perquè entrés Aleñá. Però ni canviant peces els blaugrana han pogut fer mal.

Pique Williams Athletic Barca EFE

Passaven els minuts, Messi s'enfadava i el cop sobre la taula per aconseguir la Lliga s'esvaïa. Sort d'un providencial Ter Stegen que salvava una vegada darrere l'altra el Barça.

Cinc partits després els blaugrana s'han quedat sense marcar un gol, sense rugir al territori dels lleons, i repetint un 0-0 un any després de l'última ocasió. Segon empat consecutiu a la Lliga que dona al Madrid, amb una victòria polèmica contra l'Atlètic, la possibilitat de reenganxar-se. No hi ha estocada del Barça: els blancs són segons a sis punts i els matalassers són tercers a set.