El Reial Madrid s'ha imposat aquest dimecres l'Atalanta (0-1) en l'anada dels vuitens de la Champions League gràcies a un gol de Mendy a 4 minuts del final. El partit ha estat condicionat per la vermella escandalosa que l'àrbitre alemany Tobias Stieler li ha mostrat a Freuler al minut 18, una expulsió més que rigorosa que ha marcat tot el duel i qui sap si l'eliminatòria.

Atalanta Reial Madrid / Europa Press

Moment en el qual l'àrbitre alemany Tobias Stieler expulsa injustament Freuler / EFE

Una targeta vermella més que rigorosa a l'Atalanta marca el partit

Després d'un bon inici de l'Atalanta, que amb la seva tradicional gosadia ha posat en perill al Reial Madrid amb centres laterals, mentre que els de Zidane intentaven calmar els ànims amb llargues possessions, el partit ha fet un gir grotesc al minut 18, quan l'àrbitre Tobias Stieler s'ha inventat una targeta vermella al bergamasc Freuler per una falta a Mendy quan el lateral francès no encarava la porteria rival. Semblava que el VAR revisaria l'acció, però la vermella s'ha mantingut, capgirant per complet els plans de Gasperini. El tècnic de l'Atalanta, a més, ha vist com en el minut 30 es lesionava Zapata, per acabar per desmuntar-li la llibreta.

Isco Atalanta Reial Madrid / Europa Press

Isco, pressionant una pilota davant de Romero a l'Atalanta-Reial Madrid d'aquest dimecres / Europa Press

Malgrat el regal arbitral, el Reial Madrid ha firmat una primera part molt pobra. Els blancs, de fet, no han generat perill fins al minut 38, quan un defensa local ha desviat un xut d'Isco. Tot seguit, l'ocasió ha estat per a Vinícius, que no ha sabut concretar quan podia plantar-se sol davant del porter. La rèplica de l'Atalanta ha arribat amb un xut des de la frontal de Muriel que ha sortit fora per poc (41). I just abans del descans ha arribat la millor oportunitat del Reial Madrid, en una falta lateral executada per Kroos que Casemiro ha rematat amb el cap i que Gollini ha parat amb el cos.

Vinícius, en una acció de la primera part / Europa Press

Mendy decideix el partit a 4 minuts del final

Després del descans, el Reial Madrid ha augmentat el seu domini davant d'un Atalanta que, amb el pas dels minuts, ha anat notant l'enorme esforç d'haver de defensar durant tant temps amb un jugador menys. Tot just començar, Modric ha estat a punt de marcar, però el seu xut amb la puntera ha sortit fora per molt poc després de rebotar en un defensa. I més clara ha estat la següent ocasió del Reial Madrid. Un centre des de la banda esquerra ha acabat amb la pilota a peus de Vinícius, que amb tota la porteria per a ell ha xutat per sobre del travesser (53).

Malgrat el cansament de l'Atalanta, a partir d'aquest moment al Madrid li ha costat molt generar perill, més enllà de xuts llunyans de Kroos i de Modric desviats. La Dea, en canvi s'ho ha anat creient, ja que a poc a poc ha anat encadenant possessions llargues i fins i tot trepitjant àrea.

I quan semblava que l'Atalanta aconseguiria aconseguir un meritori 0-0 després de jugar més d'una hora en inferioritat numèrica, ha arribat el gol de Mendy, amb un xut des de la frontal de l'àrea. A la Dea no li quedarà més remei que buscar la remuntada en la tornada, i esperar que l'arbitratge no el torni a perjudicar.

Imatge principal: Mendy, a l'acció en la qual|que Freuler ha estat expulsat / Europa Press