El Barça pot aconseguir donar sortida a un jugador que no entra en els plans de cara a la pròxima temporada, i que semblava complicat que marxés. Perquè Eric García ha mostrat el seu desig de seguir un altre any més, encara que sigui tenint un rol completament secundari, en no tenir cap pretendent 'top'. No semblava haver-hi cap interessat en aconseguir els serveis del jove central, el que complicava enormement les coses per a Mateu Alemany, que pot haver trobat un aliat a l'Arsenal.

Xavi Hernández ha estat molt contundent amb el defensa de 22 anys, i li ha demostrat que no confia en les seves habilitats. Encara que el passat curs va tenir continuïtat, i abans del Mundial de Qatar estava comptant amb minuts, tot ha canviat de forma radical en aquest 2023. Ha passat a tenir un rol residual, i a ser l'última opció per a les rotacions en l'eix de la rereguarda, jugant únicament en cas d'extrema necessitat.

Eric Garcia escalfant / Foto: Europa Press - Ricardo Larreina
Eric Garcia/ Foto: Europa Press

Les coses per a l'internacional espanyol es poden complicar encara més en cas que acabin firmant Íñigo Martínez, el desembarcament procedent del Athletic Club de Bilbao del qual sembla estar pràcticament tancat, i en el Camp Nou consideren que el millor és intentar aconseguir diners amb la venda de l'ex del Manchester City. El problema és que semblava molt complicat que algun conjunt intentés acollir un futbolista que ha estat durament criticat pel rendiment que ha ofert.

Encara que és molt jove i té molt marge de millora encara, tothom coincideix a assenyalar que no té el potencial necessari per ser un crac de primer nivell, i un dels millors del planeta al seu lloc, com prometia en els seus inicis. Tanmateix, Mikel Arteta, que va coincidir amb Eric en l'Etihad Stadium, creu que sí que pot ser un reforç realment interessant, i per això ha demanat a la directiva que faci un intent per treure'l del Barça.

Una opció de futur molt interessant per al '24', que pot tornar a la Premier League, per formar part d'un combinat que disputarà la Champions League, i té un projecte molt ambiciós.

Quin és el preu que el Barça demanarà per Eric García?

Una altra incògnita pendent de resoldre's és el preu que el Barça sol·licitarà per Eric García. A priori, s'espera que es conformin amb una quantitat propera als 10 milions d'euros. I també falta per conèixer quant estan disposats a pagar els 'gunners'.

Però en aquests moments, l'Emirates Stadium sembla ser la destinació més probable per al de Martorell.