Un triomf amb autoritat. Així ha sortit de Brasília la selecció d'Argentina, que amb un gol de cap de Guido Rodríguez després d'una jugada de Leo Messi que ha espatllat el debut de l'Uruguai de Luis Suárez a la Copa Amèrica. Els argentins ja sumen 4 punts de 6 possibles en el Grup A.

Liderat per a l'Argentina

Guido Rodríguez no havia d'estar al camp de l'Estadi Mané Garrincha quan ha marcat el gol als 13 minuts. La seva presència ha estat obligada per la lesió de Leandro Paredes, i juntament amb ell altres tres jugadors han aparegut en l'onze titular.

Molina Lucero ha agafat el lloc de lateral Gonzalo Montiel, el defensor Cristian Romero ha tornat a l'acció després de lesionar-se i ha tornat a la banqueta Lucas Martínez Quarta. I Marco Acuña ha desplaçat Nicolás Tagliafico.

Amb aquests canvis el seleccionador Lionel Scaloni ha aconseguit presentar un equip robust i equilibrat que poc marge li ha donat a l'Uruguai. Tant que en el primer temps el porter argentí Emiliano Martínez ha lluit com l'únic espectador autoritzat a l'estadi. L'Argentina ha lligat de mans i peus a l'Uruguai, que no ha mostrat rebel·lia per sacsejar-se, i en el segon temps ha administrat l'avantatge.

Messi ha tornat a destacar i Luis Suárez ha estat més amagat. Com a destacat, el futbolista del Barça ha acabat exhaust i el de l'Atlètic de Madrid ha fet una xilena.

Messi Argentina EFE

Leo Messi sobre la gespa / EFE

Xile supera Bolívia (1-0)

Amb idèntic balanç ha quedat la selecció de Xile, que hores abans ha vençut Bolívia (1-0), encara que sense la mateixa suficiència de l'Argentina a l'Uruguai. Benjamin Brereton ha fet el gol de la victòria al minut 10 de partit.

Xile ha pogut golejar però els atacs han estat neutralitzats pel porter Carlos Lampe. La Roja arriba a 4 punts en el torneig i segueix empatat amb l'Argentina.

Imatge principal: Leo Messi i Luis Suárez jugant el partit entre l'Argentina i l'Uruguai / EFE