L'Argentina guanya el Mundial de Qatar 2022 i es proclama campió del Món després de vèncer França als penals. Aquest diumenge 18 de setembre, ha tingut lloc la millor final de la història dels Mundials, que després d'un empat 3-3, s'ha resolt a la loteria dels 11 metres. Es tracta de la tercera ocasió en què la selecció de l'Argentina es proclama campiona del món. Ja s'havia coronat al Mundial de l'Argentina 1978 i al Mundial de Mèxic 1986. On abans van brillar estrelles com Mario Kempes o Diego Armando Maradona, en el Mundial 2022, l'Argentina de Lionel Scaloni ha conquerit Qatar catapultada cap a la final per un Lionel Messi predestinat a aixecar la copa, un Julián Álvarez de dolça revelació i un 'Dibu' Martínez decisiu quan se l'ha necessitat. França, per la seva part, també es jugava obtenir el seu tercer títol de campiona del Món, però s'ha quedat a les portes de revalidar el títol tot i el hat-trick de Kylian Mbappé a la final.

Argentina reneix a la pròrroga

La selecció francesa arribava a la gran final com una fortalesa inexpugnable que en cap moment havia donat senyals de vulnerabilitat. No obstant això, des del xiulet inicial de Marciniak, l'Argentina ha estat l'única que ha jugat la final. Els de Deschamps han sortit amb el seu pla de joc habitual. Deixar jugar al rival, acomodar-se en el seu sòlid bloc i deixar la resta a peus dels Kylian Mbappé i companyia.

Leo Messi, celebrant amb els seus companys un gol a la final del Mundial / Foto: EFE - Alberto Estevez

Sigui com sigui, en cap moment hi ha hagut sensació de perill real per a la porteria del 'Dibu' fins al 81'. França no trobava Griezmann, per la qual cosa, no era capaç de mantenir la possessió ni de transitar defensa atac. Amb tot, al 80 i al 81', quan el combinat gal anava perdent per 2-0, Mbappé ha empatat el partit amb dues urpades en qüestió de 2 minuts per forçar la pròrroga.

Com no, Messi i Mbappé de nou

A la pròrroga, per trams es veia França més sencera. L'Argentina transmetia estar fosa físicament, mentre que França havia renascut i estava trobant en revulsius com Kolo Muani o Fofana una glopada d'aire fresc. Tanmateix, l'Argentina recuperaria l'avantatge en el marcador gràcies a Leo Messi, que després d'una aturada de Lloris a xut de Lautaro, empenyeria la pilota al fons de la xarxa per tornar a fer sentir el poble argentí amb el trofeu a la mà.

Leo Messi, celebrant un gol al Mundial de Qatar / Foto: EFE

Però al 117', Mbappé agafaria una pilota a la frontal per carregar ràpidament un xut que aniria a parar al braç de Montiel. Penal, 3-3, i de nou empat per a deixar-ho tot en mans del destí. No obstant això, estava escrit que el que ja ha posat el fermall d'or a la seva carrera esportiva, Leo Messi, havia de coronar-se campió del món per posar la cirereta del pastís a una carrera extraterrestre.