Es veia a venir. El Bayern de Munic va carregar-se al PSG de la competició amb més prestigi a nivell continental i, com no podria ser d'una altra manera, el futur de les peces cabdals del gegant francès ha quedat en l'aire. Com ja venia sonant des de fa unes setmanes, el futur de Christophe Galtier depenia de la continuïtat del Paris Saint-Germain ​a la Champions League, però en aquest cas, el patrimoni més gran que podrien perdre els francesos no es tracta del seu entrenador, sinó de Leo Messi

L'astre argentí, en aterrar al Parc dels Prínceps al mes de juliol de 2021, firmava un contracte a raó de dues temporades. No obstant això, i encara que el club ha tractat d'apropar postures amb el jugador i amb la seva família per tal de prolongar aquesta vinculació, ja al mes de març de 2023, encara no s'ha produït cap mena de firma.

Leo Messi PSG Foto EFE
Leo Messi, durant un partit amb la samrreta del PSG / Foto: EFE

Messi, la Champions ho canvia tot

De la mateixa manera que el futur de la banqueta del PSG estaria liderada per un nom o un altre, l'eliminació de Champions League també hauria estat clau per tal que el '30' del conjunt parisenc segueixi vinculat a l'entitat francesa. En aquest sentit, caure a vuitens de final per cinquè cop en set anys ha estat una nova decepció per un PSG que difícilment pugui tornar a conglomerar a tantes estrelles en un mateix vestidor. 

Així doncs, i segons ha revelat el periodista argentí Esteban Edul, Leo Messi ja hauria pres la seva decisió per tal de seguir amb la seva carrera lluny de París. En aquest cas, si Neymar acaba abandonant el Parc dels Prínceps, es tractaria de la pèrdua de dues de les seves estrelles, quedant-li a Nasser Al-Khelaïfi un Kylian Mbappé que queda lliure a l'estiu de 2024.

Luis Campos y Nasser Al-Khelaïfi / Foto: Europa Press
Luís Campos i Nasser Al-Khelaïfi, durant un entrenament del PSG / Foto: Europa Press

Messi, la decisió

Segons l'esmentada font, la decisió de Leo Messi seria tornar al Barça, on romandria durant una temporada per compartir vestidor amb amics com ho són Sergio Busquets Jordi Alba per, una temporada més tard, marxar tots junts a l'Inter de Miami a emprendre l'etapa final de les seves carreres.

En aquest sentit, Messi firmaria amb el FC Barcelona durant una temporada, per la qual cosa, marxaria del Barça de nou a l'estiu de 2024 acabant contracte simultàniament amb el lateral i el pivot que, en aquest cas, prolongaria el seu actual vincle fins aleshores. Sens dubte, seria el final més poètic per una llegenda blaugrana que, sense ser secret per a ningú, ha deixat el seu capítol mal tancat al Camp Nou.