Ansu Fati estava destinat a ser un dels homes importants del Barça del present i del futur; ara bé, la seva situació en els darrers dos anys ha estat complicada. Una greu lesió al genoll i diverses lesions musculars han allunyat a l'hereu del '10' de Leo Messi de tenir la continuïtat desitjada i seguir creixent com a futbolista fins al punt de ser titular només en el 21% dels partits de Lliga de l'actual campanya. Per aquest motiu, a can Barça estaran molt pendents de la seva participació en el Mundial de Qatar amb la selecció espanyola, ja que pot ser un escenari ideal per revalorar el preu del jugador. 

Un paper de revolsiu sota les ordres de Xavi 

Xavi Hernández ha optat per tenir molta preocupació amb l'estat físic d'Ansu Fati. Conscient que una nova greu lesió podria ser un cop molt dur per a l'estat d'ànim d'Ansu, el tècnic culer ha decidit donar-li un paper de revulsiu al jove jugador format a La Masia. Tanmateix, aquesta situació no convenç al '10' blaugrana. I és que, malgrat haver participat en la totalitat dels partits que l'equip ha jugat, tant a la Lliga com a Europa, el futbolista representat per Jorge Mendes vol més, ja que considera que el seu rendiment no es correspon amb els minuts dels quals està gaudint. 

Xavi Hernández entrenament Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández entrenamiento Barça / Foto: EFE

A més, el Barça el va renovar la temporada passada fins a l'any 2027 amb un contracte que el posiciona com a un dels futbolistes insígnies del club: 12 milions anuals i una clàusula de recessió de 1.000 milions d'euros. Per tots aquests motius, esportius i econòmics, Ansu creu que hauria de tenir un rol més protagonista dintre dels davanters de l'equip. I és que, actualment, és el cinquè davanter de la plantilla. Lewandowski, Dembélé, Raphinha i Ferran Torres han gaudit de més confiança i minuts. 

El Mundial de Qatar per acabar d'aixecar el vol 

El Mundial de Qatar ha de ser un punt d'inflexió per a Ansu Fati. En una entrevista a Rac 1, el pare d'Ansu, Bori Fati, ja va exclamar que la convocatòria per al Mundial va ser una gran notícia per a l'estat anímic del jugador, i que Luis Enrique li havia estat donant allò que tant necessita el seu fill per brillar i que, precisament, Xavi no li ha estat oferent: la confiança. 

Ansu Fati gol beso Barça / Foto: EFE
Ansu Fati gol Barça / Foto: EFE

Així doncs, Ansu, malgrat partir amb un paper de suplent també a l'onze de Luis Enrique, intentarà anar agafant pes amb el pas dels partits i acabar fent-se amb un lloc en els plans del seleccionador asturià, qui considera a Ansu com a un futbolista amb molt gol i que en un torneig tan breu pot marcar diferències.