Anglaterra ha desplegat tota la seva eficàcia a la segona part i ha derrotat a Alemanya per aconseguir la classificació pels quarts de final (2-0). Sterling ha marcat el seu tercer gol del campionat i Kane s'ha estrenat en un combinat britànic que encara no ha encaixat cap gol.

Les expectatives pel duel entre anglesos i alemanys eren altíssimes, i a més, la jornada d'ahir va ser memorable, amb les classificacions d'Espanya a la pròrroga i de Suïssa als penals. Tot això ha propiciat que tothom esperés una exhibició futbolística a l'altura dels encontres del dia anterior i això ha anat en contra del partit, sobretot en la primera meitat.

Molta por i poc futbol a la primera part

Els primers 45 minuts ens han deixat unes seleccions atemorides per les virtuts rivals i amb la sensació de no voler-se fer mal massa d'hora. No obstant això, ambdues seleccions tenen molta qualitat en els seus atacants i haurien pogut desnivellar el marcador. Primer Sterling pels anglesos i més tard Werner per part dels alemanys haurien pogut marcar en la primera part, però Neuer i Pickford han estat molt segurs i han posat de la seva part per enviar el partit al descans sense gols.

Muller Alemania eurocopa EFE

Müller ha tingut l'ocasió més clara dels alemanys en tot el partit / EFE

Amb els mateixos 22 futbolistes, els primers compassos de la segona han sigut força diferents. De la bota esquerra de Kai Havertz hauria pogut sortir el primer gol, però la seva fuetada s'ha trobat amb una resposta espectacular de Pickford i el porter de l'Everton ha mantingut la igualada al marcador.

Amb aquest ensurt, la selecció anglesa s'ha resituat i el partit ha tornat a perdre verticalitat. Precisament això és el que han buscat Löw i Southgate amb els canvis a poc més de 20 minuts del 90. Gnabry i Grealish han entrat frescos i amb la missió d'assumir responsabilitats ofensives en els seus equips.

Anglaterra castiga i sentencia al final

El primer en demostrar-ho ha sigut Grealish, el futbolista de l'Aston Villa que sembla que jugarà al City de Guardiola a canvi d'una xifra propera als 100 milions. En una bona jugada combinativa dels britànics, Grealish ha vist l'incorporació de Shaw per banda esquerra i la centrada tensa i rasa del lateral del Manchester United no l'ha desaprofitat Sterling per marcar el primer gol del partit.

Kane celebra gol Eurocopa EFE

Kane celebrant el 2-0, el primer gol seu en tot el campionat / EFE

Alemanya ha tingut la més clara del partit en els peus de Müller, però el futbolista del Bayern ha definit fora tot sol davant de Pickford. I com se sol dir, quan perdones ho acabes pagant, i a Alemanya li ha succeït. Kane, criticat durant tot el torneig, no havia fet un bon partit, però n'ha tingut suficient amb una bona centrada lateral per rematar de cap gairebé a plaer per sentenciar el partit a poc pel final.