El càntabre Ángel Madrazo (Burgos BH) ha conquistat en solitari la cinquena etapa de la Vuleta a Espanya, disputada entre l'Eliana i l'Observatori Astronòmic de Javalambre i de 170,7 quilòmetres. El nou líder de la competició, però, és el colombià Miguel Ángel "Supermán" López (Astana), que recupera així la posició que va ocupar després de la primera etapa.

Madrazo, de 31 anys, ha creuat la meta fent valer una escapada de tres corredors, en solitari, amb un temps de 4 hores, 58 minuts i 21 segons. A 12 segons ha arribat el seu company holandès Jetse Bol i a 21 José Herrada (Cofidis), els seus companys de fuga.

Entre els favorits ha destacat Miguel Angel López, que ha abandonat els seus rivals directes a 3 quilòmetres del cim. Ha superat amb 12 segons l'eslovè Primoz Roglic i l'espanyol Alejandro Valverde i en 1:42 a un grup on hi havia Nairo Quintana.

A la general, "Supermán" recupera la samarreta roja amb 14 segons sobre Roglic i 23 sobre Quintana. Valverde és quart a 28 segons del líder, mentre que l'anterior líder, l'irlandès Nicolas Roche, se situa a la cinquena posició.