L'estiu passat, en clau blaugrana, va ser clarament marcat per l'adeu de Leo Messi de la qual havia estat la seva casa durant més de 15 anys. L'argentí i Joan Laporta no van poder posar-se d'acord i el límit salarial imposat per La Liga va fer impossible que el millor jugador de la història prolongués la seva com a jugador del Barça.

Sergi Roberto no va acceptar renovar al setembre

Ja que aquest pròxim estiu, quan acabi la temporada 2021/22 pot donar-se un altre comiat d'un del planter i un dels capitans, en aquest cas, Sergi Roberto. Lògicament, la transcendència del reusenc en la història del Barça és molt menor que la del de Rosario, ja que gairebé tots són a anys llum del que Messi ha fet per i amb el Barça, però ha jugat, fins ara, un total de 316 partits amb el primer equip, més els centenars que ha disputat des que als 14 anys es va incorporar al futbol base culer.

Sergi Roberto Barca Getafe EFE
Sergi Roberto, en un dels pocs partits que ha jugat aquesta temporada, contra el Getafe / EFE

Aquesta temporada ha estat molt dura per a ell. La va començar sabent que al final de la mateixa acaba el seu contracte amb el club, i al novembre va patir una lesió a la cuixa que encara no li ha permès tornar. Durant tota la temporada s'ha parlat sobre la seva continuïtat, o no, en el club, i la situació no és gens bona per a ell.

Perquè sí que abans de lesionar-se se li va oferir renovar, com a tots els capitans, amb un diferiment salarial, però no va acceptar, una cosa que no va agradar a Joan Laporta. "Se li va oferir en el seu moment la renovació, fins i tot vaig intervenir perquè fossin unes condicions en consens amb les dues parts. I no van voler firmar-la. Entenem doncs que com no van voler firmar i ara acaba contracte...", va dir el president en una entrevista amb Mundo Deportivo.

Alemany li presenta una oferta de mínims

Amb la lesió tot va quedar en stand by, i en les últimes setmanes Mateu Alemany li ha traslladat una oferta molt a la baixa. Segons s'ha publicat en diversos mitjans, la proposta seria per una temporada més, i una altra d'opcional, i amb una rebaixa molt important de la seva fitxa, que actualment està en 12 milions d'euros nets per temporada, una cosa a la qual el Barça no pot, ni està disposat a apropar-se.

mateu alemany barca europa press

Mateu Alemany ha presentat una oferta molt a la baixa a Sergi Roberto / Europa Press

Si l'accepta, podrà quedar-se perquè no comprometria l'economia del club, però aquesta oferta és poc menys que una invitació per anar-se'n, la qual cosa sembla el més probable. Roberto ja ha tingut l'acostament de clubs importants com l'Atlètic de Madrid, per la qual cosa als seus 30 anys encara pot recalar en un club amb aspiracions importants. Sigui com sigui, la seva etapa de blaugrana, està a prop d'arribar a la seva fi.

 

Imatge principal: Leo Messi i Sergi Roberto, amb alguns jugadors més del Barça / Europa Press