Alphonso Davies és un dels millors laterals esquerres del món i els grans clubs europeus estan molt pendents del seu futur. El Reial Madrid és el candidat que fa més temps que el segueix, però ara apareix amb força el Manchester City de Pep Guardiola. Tot plegat, en una operació que es podria tancar el proper estiu, encara que el Bayern de Munic es nega a acceptar-la.

Alphonso Davies, disposat a marxar del Bayern de Munic

Davies és una de les estrelles del Bayern de Munic, però ja fa temps que ha deixat d'estar tan implicat. En els últims mesos està dubtant què fer amb el seu futur, ja que des del club bavarès no es van interessar per la seva renovació quan hi va haver canvis a l'estructura directiva del club alemany, i ara creu que és massa tard per negociar.

Alphonso Davies Bayern de Munich / Foto: Europa Press - Marcel Engelbrecht
Alphonso Davies jugant amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press - Marcel Engelbrecht

A més, Davies vol provar nous ambients i gaudir del futbol a través d'un altre club. I com que acaba contracte al 2025, la seva idea és fer les maletes el proper estiu. Però la realitat és que el club que es vulgui endur el futbolista canadenc de l'Allianz Arena sap que el valor de mercat de Davies és de 70 milions d'euros, però la seva sortida podria ser per menys diners. Però tot apunta que és una sortida gairebé inevitable.

Encara que el Bayern reaccioni, totes les informacions apunten que el club bavarès no està disposat a pagar-li els 13 milions que demana per temporada. I sí que podria tenir aquesta opció en un altre club amb diners i que pugui posar-li aquesta xifra sobre la taula. I el Bayern de Munic, veient que el podria perdre gratis al 2025, segur que el voldrà vendre aquest proper estiu.

Alphonso Davies y Gnarby durante un partido del Bayern de Munich / Foto: EFE
Alphonso Davies celebrant un gol amb el Bayern de Munic / Foto: EFE

El Manchester City, el gran rival del Reial Madrid

Però ara mateix qui sembla tenir-ho tot de cara és el Manchester City. El club anglès, amb el suport dels milions dels Emirats Àrabs Units, podria estar plantejant fer una oferta de 70 milions i un sou que satisfaria els interessos de Davies. Per tant, una proposta immillorable a nivell econòmic i molt complicada de superar a nivell esportiu.

Per la seva banda, el Reial Madrid perd opcions perquè no es planteja superar els 50 milions per aquesta compra. Gran part dels diners estan reservats per un nou davanter estrella i Davies no és un futbolista prioritari. I és per aquest motiu que sembla que el Reial Madrid té competència de veritat i que els propers mesos es podria confirmar un nou fracàs al mercat de fitxatges. Davies vol canviar de club, però només ho farà si millora la seva situació econòmica. Tot i això, aquest serial no ha fet més que començar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!