Demostració de poder d'Alemanya. La selecció entrenada per Joachim Löw, amb només dos jugadors dels que van aixecar el Mundial del Brasil ara fa tres anys, ha superat sense problemes a Mèxic (4-1) per plantar-se a la final i jugar-se la Copa Confederacions contra Xile.

La selecció alemanya, liderada pel futbolista del París Saint-Germain Julian Draxler, ha entès perfectament com havia de jugar la semifinal. Plena de joves i sense futbolistes coneguts pel gran públic, la 'Mannschaft' ha encarrilat el partit en només vuit minuts. La campiona del món ha aprofitat el seu talent a la zona de tres quarts de camp per noquejar els mexicans.

En dues jugades consecutives, Leon Goretzka ha superat el porter Guillermo Ochoa. A partir d'aquí, els alemanys han reculat i Mèxic ha començat a tenir la pilota. I allà és quan les llums s'han centrat en Marc-André Ter Stegen. El porter del Barça ha mantingut la porteria a zero quan pitjor ho ha passat la seva selecció amb aturades de mèrit.

Tot i les arribades dels mexicans, es feia molt difícil pensar en un altre finalista. Alemanya ha aprofitat el descans per calmar el partit i evitar qualsevol intent de rebel·lió. A més, al minut 59, Timo Werner s'ha encarregat de sentenciar la semifinal. Un 3-0 excessiu que premiava les aptituds d'una fornada de futbolistes al que se li endevina un futur ple de medalles.

Mèxic ha aconseguit fer el gol de l'honor en un xut llunyà de Marco Fabián a les acaballes del partit. L'empipada de Ter Stegen amb la seva defensa, a falta de pocs minuts pel final, explica part de l'èxit d'aquesta selecció. Exigència i concentració fins el minut 93. Amb l'alegria dels mexicans, Alemanya ha fet el quart al contracop. Amin Younes ha rematat una passada d'Emre Can per fer pujar el definitiu 4-1 al marcador.

Ara, a la jove generació alemanya només li queda un obstacle per aixecar la Confederacions. La Xile de Claudio Bravo i Alexis Sánchez intentarà imposar-se en la final que es jugarà aquest diumenge a Sant Petersburg (20:00 hores).