Alejandro Valverde s'ha vist obligat a retirar-se de la Vuelta a Espanya aquest divendres. El ciclista espanyol ha patit una duríssima caiguda quan quedaven 41 quilòmetres de la meta, corresponent a la setena etapa que s'ha disputat entre Gandia i la Balconada d'Alacant.

Ha intentat seguir

Aquesta podria ser l'última participació de Valverde a la Vuelta i el final no és el desitjat. En total, és el segon abandonament del murcià en les quinze participacions de la ronda espanyola.

La seqüència de la caiguda ha estat la següent: el murcià ha topat amb un petit sot de la carretera que l'ha fet caure en un tram de baixada previ al cim del Port de Tudons. Ha lliscat fins a quedar fora de la calçada i ha tingut sort de no xocar contra el guarda-raïl. Valverde tenia ganes d'acabar l'etapa i els seus companys d'equip l'han ajudat a seguir uns quilòmetres fins que no ha pogut més i ha decidit retirar-se. Valverde ha baixat de la bicicleta entre llàgrimes i quan quedaven 37 quilòmetres per a la meta.

Recordem que el ciclista espanyol va ser el campió d'aquesta prova el 2009 i va ser campió del món el 2018. Just abans de la caiguda, Valverde havia llençat un atac juntament amb Richard Carapaz. El murcià s'ha dolgut de l'espatlla, del braç esquerre i va ser auxiliat pels seus companys d'equip. El metge de la cursa l'ha examinat i s'ha tornat a reincorporar a l'etapa. Uns quilòmetres després, s'ha baixat de la bicicleta i ha arribat el moment més dur. 

El guanyador de la setena etapa de la Vuelta, de 152 quilòmetres, ha estat Michael Storer mentre que Primoz Roglic manté el lideratge de la classificació general. L'australià ha atacat quan quedaven quatre quilòmetres per arribar a la meta i ha entrat en solitari amb un temps de 4h 10' 12'', deixant enrere Carlos Verona, a 22 segons de diferència; i, Pavel Sivakov, a 1'01''.

Per la seva part, el grup dels favorits (Roglic, Adam Yates, Enric Mas i Egan Bernal) han passat la meta a 3,33 minuts. A la general, Roglic segueix líder amb un curt avantatge de 8 segons respecte Felix Grossschartner i 25 d'Enric Mas. Abans de la caiguda, Valverde era quart de la general.

La Vuelta no s'atura i aquest dissabte es disputa la vuitena etapa que se celebrarà entre Santa Pola i La Manga del Mar Menor i tindrà un recorregut de 173,7 quilòmetres.

 

Imatge principal: Moment de la caiguda de Valverde / La Vuelta