El mateix dia en què 45.000 persones s'han manifestat a favor de l'unitat d'Espanya a Madrid, l'Alcorcón ha boicotejat -accidentalment o no- la bandera del seu propi país. A poc més de 18 quilòmetres de distància de la plaça Colón, l'Estadi de Santo Domingo ha lluït amb orgull la rojigualda juntament amb les banderes del club i de la comunitat de Madrid. L'únic problema, però, és que la bandera d'Espanya onejava al revés. 

bandera espanyola alcorcon

Cal recordar que hissar una bandera al revés té diversos significats i cap d'ells és positiu. Aquest gest es pot interpretar com una rendició davant d'una força armada estrangera, com una senyal d'auxili davant un segrest o, en un context més actual, una sol·licitud de socors contra el terrorisme. En alguns països, exhibir la bandera nacional al revés es considera com un insult i és un acte que es pot sancionar. 

Es desconeix si l'Alcorcón rebrà una càstig pel seu error, però el que queda clar és que lluir la rojigualda cap per avall no ha portat sort a l'equip madrileny. Els de homes de Cristobal Parralo rebien el Cadis en un duel clau per situar-se en posicions de play-off a Primera divisió, però han acabat perdent per 1-2 contra l'equip andalús.