El segon partit de Pep Guardiola a la Premier League amb el Manchester City ha acabat amb una altra victòria. El City s’ha imposat a domicili al Stoke City (1-4) gràcies als gols de Sergio ‘Kun’ Agüero i de Nolito.

El ‘Kun’ venia de marcar a l’estrena contra el Sunderland i de fer un hat-trick contra l’Steaua de Bucarest a la prèvia de la Lliga de Campions. L’argentí ha sumat dos gols més a la seva motxilla per ser determinant en la victòria dels citizens.

El City visitava un dels camps més complicats de la Lliga anglesa. El Bet365 Stadium, com es fa dir l’Estadi de l’Stoke City, sempre se li ennuega als equips grans per l’estil de joc dels locals i la climatologia de la ciutat d’Stoke-on-Trent, on les ràfegues de vent són una constant.

Dos d’Agüero

Un penal discutible sobre el central argentí Nicolás Otamendi a la sortida d’un córner li ha obert el camí al City. Agüero, que venia de fallar-ne dos a Bucarest, no ha perdonat des dels 11 metres. 0-1 pel City al minut 27.

El davanter argentí ha tornat a fer gala d’habilitats úniques a la Premier. En un llançament de falta lateral, a la dreta de l’atac del City, el ‘Kun’ ha llençat una desmarcada al primer pal per caçar amb el cap una pilota que ha superat el porter local Shay Given.

Tot i els seus 1,73 metres, Agüero s’ha imposat per alt a una defensa que si una cosa té són centímetres. Una vegada més, l’astúcia guanya el físic i Agüero, de 28 anys, ho porta fent tota la seva carrera. 0-2 al minut 36 i partit molt encarrilat.

Bojan dóna ales

El descans ha tornat amb una altre error de l’àrbitre Mike Dean. L’anglès ha interpretat com a penal un més que lleu contacte entre Raheem Sterling i Ryan Shawcross a l’àrea visitant. Penal inexistent que Bojan Krkic s’ha encarregat de convertir. L’exblaugrana ha enganyat Willy Caballero per fer el 1-2 al minut 49.

A partir d’aquí, el Manchester City ha jugat els pitjors minuts de l’era Guardiola. Els nervis per perdre la renda han fet que l’equip recuperi vicis adquirits durant l’època de Manuel Pellegrini. Imprecisions en les passades, línies separades i molt poca circulació de pilota no són aspectes que es relacionin amb la proposta de joc del tècnic català.

El Stoke ha pressionat buscant l’empat però s’ha trobat amb una parella de centrals molt sòlida. Otamendi-Stones es perfilen com els titulars en una defensa que necessita recuperar la constància i l’eficàcia.

Nolito sentencia

Els últims minuts han servit per sacsejar el marcador. Amb la defensa avançada per forçar els errors del City, el jove davanter Kelechi Iheanacho, que havia entrat substituint Agüero, li ha servit el gol en safata a Nolito.

En una jugada individual, Iheanacho ha guanyat la línia de fons per fer una passada enrere i servir-li el gol a l’andalús. Nolito, sense porter, ha superat els dos defenses de l’Stoke que s’havien situat sobre la línia de gol per fer l’1-3.

Molt similar ha estat el quart gol. Al contracop i amb Nolito empenyent la pilota. Sterling s’ha plantat sol davant del porter i li ha cedit la pilota a l’exjugador del Celta perquè fes l’1-4 a plaer.

El Manchester City ha sumat tres punts –ja en porta sis en dues jornades– importantíssims per a una Lliga que es decidirà per detalls. El partit al camp de l’Stoke està marcat amb vermell al calendari dels equips que opten al títol i el City de Guardiola ha acabat superant la prova amb nota.