Frenkie de Jong i Xavi Hernández sempre havien demostrat tenir una relació realment bona. El centrecampista de 25 anys va mostrar la seva admiració cap al seu entrenador, a qui idolatrava quan era un nen, i va assegurar que es fixava molt en el seu estil de joc. Però tot ha canviat després de l'enorme quantitat d'esdeveniments que ha succeït en el Barça en les últimes setmanes, i que han acabat per destrossar tot.

Perquè, de la nit al dia, l'internacional holandès ha passat de ser un intocable a la plantilla a estar condemnat a l'ostracisme. Abans ho jugava absolutament tot, però ara no només és que no sigui titular, sinó que ni tan sols sembla ser la primera opció des de la banqueta. Durant la pretemporada, el tècnic català ha preferit confiar en Pablo Paéz 'Gavi' i en Franck Kessié abans que al dorsal '21'.

Frenkie de Jong Barca Gamper / Foto: Alejandro García - EFE
Frenkie de Jong/ Foto: EFE

Com és evident, això no li ha fet ni mica de gràcia. Igual que haver de jugar fora de la seva posició natural en alguns d'amistosos, sent utilitzat com a central. Una cosa que molts van interpretar com una mesura de pressió, perquè acceptés l'oferta del Manchester United, i abandonés el Camp Nou. Això és el que pretenien, però l'ex de l'Ajax d'Amsterdam i del Willem II no ha cedit davant de les pressions, i s'ha mantingut ferm.

Sempre ha mostrat que el seu desig és triomfar amb el Barça, una cosa que encara no ha pogut fer, i no se n'anirà fins que ho aconsegueixi, o fins i tot que ell vulgui. I sembla que no ha arribat aquell moment encara, ja que de Jong insisteix a respectar el contracte que té firmat. La seva relació amb Joan Laporta és nul·la, després que el president el forcés a anar-se'n, i acceptés algunes ofertes sense consultar prèviament res amb ell i amb el seu representant.

Però també responsabilitza Xavi, a qui considera un altre 'traïdor', per no fer absolutament res sobre això. L'únic que ha aconseguit comportant-se així és enfadar Frenkie, i complicar el bon ambient que es respira al vestuari.

L'última amenaça del Barça a de Jong: portar-lo als tribunals

Per acabar de curullar el vas de la paciència del futbolista, ara el Barça ha enviat una última amenaça a de Jong. Ni més ni menys que portar-lo als tribunals, argumentant que el contracte que va firmar en la seva última renovació amb Josep María Bartomeu és il·legal.

Laporta ja no sap què fer per aconseguir que marxi, ja que la seva venda seria molt important gràcies a la quantitat de diners que deixaria, i en especial, perquè es deslliurarien del seu elevat sou.

Però res no ha sorgit efecte.