El Barça fa un pas enrere i no mostra la seva millor versió. Partit per oblidar el disputat a Mallorca i empat final per acabar donant gràcies. Els blaugrana no van fer un bon paper i Xavi Hernández haurà de prendre decisions importants en els propers dies perquè no es repeteixi la falta d'intensitat i perquè el conjunt blaugrana torni a la seva bona posada en escena.

El Barça ha de millorar

I és que el Barça no va fer un bon partit contra el Mallorca. Defensivament es va patir molt. I també va ser perquè la predisposició no va ser l'adequada. Els rivals van tenir més ganes i van posar més coratge en el partit. I això els va donar un extra per poder avançar-se en el marcador en dues ocasions i per posar els blaugrana contra les cordes.

Xavi Hernández, tot i que ho va intentar rectificar amb els canvis, no va acabar d'encertar. Els jugadors aquesta vegada no van estar encertats i els va faltar la confiança que sí van tenir contra el Celta. I en un mal partit de l'equip culer només van destacar Raphinha, Pablo Gavi i Lamine Yamal.

Raphinha Barça / Foto: EFE
Raphinha celebrant el seu gol contra el Mallorca / Foto: EFE

Xavi Hernández també ha de millorar

Però Xavi Hernández i el seu Barça van cometre tres errors greus que els va costar la derrota contra el Mallorca. Si s'haguessin resolt els tres aspectes o alguns d'ells hagués estat més encertat segur que s'haguessin aconseguit els tres punts.

  1. El primer dels aspectes a millorar és en defensa. Tot i que hi van haver errades de juvenil en actuacions al voltant o dins de l'àrea pròpia, el que s'assenyala de Xavi Hernández és la seva decisió de l'alineació. Si Andreas Christensen i Jules Kounde han estat els més regulars, aquesta vegada es va apostar per un recentment recuperat Ronald Araujo i un inexpert Iñigo Martínez a l'eix de la defensa. I va notar la falta de ritme i la falta de compenetració.
  2. Un segon aspecte a corregir és la substitució de Joao Félix. No havia fet un gran partit, però podria haver estat decisiu, igual que ho va ser contra el Celta. Els millors, sempre sobre la gespa.
  3. I, per últim, la nova suplència de Lamine Yamal. Tot i que Raphinha ho va fer bé a l'extrem dret, en la mitja hora que va tenir Lamine Yamal es va generar molt més perill que en pràcticament tot el partit. El jove extrem culer segueix marejant rivals i juga a un altre ritme quan és sobre la gespa. A partir d'ara ha de ser un habitual en els onzes titulars del Barça.
Lamine Yamal Mallorca Barça / Foto: EFE
Lamine Yamal jugant contra el Mallorca / Foto: EFE

Errades d'entrenador que van afectar el rendiment de l'equip. Una altra cosa és que individualment hi haguessin problemes de certs jugadors, com per exemple del porter Marc-André Ter Stegen, que va reglar un gol i podria haver fet més en l'altre. Al final, sumant tots els petits errors es va acabar amb un empat insuficient a Son Moix.