La bona actuació que Anssumane Fati va realitzar en l'amistós contra l'AC Milan, anotant el gol de la victòria, va servir per demostrar que encara pot ser una peça valuosa per al Barça. Va entrar en el descans substituint Ez Abde, i va deixar molt bones sensacions, generant perill i recordant a aquest jugador que era capaç de marcar les diferències cada vegada que tocava la pilota. I això també li ha valgut perquè alguns equips recuperin l'interès que existeix per ell.

Per exemple, el Bayer Leverkusen, que després de traspassar a Moussa Diaby a l'Aston Villa de Unai Emery, està buscant a un extrem que ocupi el seu lloc, i que aporti punteria de cara a porta. I Xabi Alonso està convençut que l'internacional espanyol encaixa en aquests paràmetres, i que podria recuperar la seva millor versió en la Bundesliga. Així que els alemanys han contactat amb Joan Laporta, posant sobre la taula una oferta en ferm.

Ansu Fati banqueta|banc dels acusats Barça / Foto: Europa Press - Irina R. Hipolito
Ansu Fati/ Foto: Europa Press

20 milions d'euros fixos i 10 en variables ha estat la proposta que han realitzat des del BayArena, però que ha estat rebutjada de forma instantània per Mateu Alemany. No es conformen amb percebre tan poc diners pel '10', que continua sent en la llista de prescindibles, i per tant, no és intocable. Malgrat la marxa d'Ousmane Dembélé al Paris Saint-Germain, en el Camp Nou estan disposats a negociar la baixa del davanter de 20 anys.

I és que continuen necessitant ingressos, i la realitat és que Ansu no acaba de comptar amb la confiança de Xavi Hernández. Els 12 'quilos' anuals que percep no han quedat mai justificats, i el Barça no tindrà problemes en vendre'l, però sempre que sigui per una xifra raonable. I han taxat en 50 milions a Fati, un preu considerablement més elevat del que han ofert. De manera que sembla complicat que puguin arribar a un tracte. Almenys, en un futur proper.

Si el Bayer no puja la seva aposta per l'ex del Sevilla, Alonso estarà obligat a pensar en alternatives. Laporta no vol fer regals a ningú.

Ansu tampoc no té intenció d'abandonar el Barça

A més, Ansu no té intenció d'abandonar el Barça, i en múltiples ocasions ha demostrat ser plenament compromès amb el projecte. Vol guanyar-se un lloc com a titular indiscutible, i espera convèncer Xavi que encara pot ser crucial en els sistemes.

La baixa de Dembélé és una gran notícia per a Fati, que tindrà menys competència.