El Barça posa punt final a una ratxa de tres partits sense guanyar amb una demostració de força al camp del Tottenham, que el deixa amb un peu als vuitens de final de la Champions. Leo Messi empeny l'equip perquè qualli l'actuació més convincent de la temporada. El capità, amb una nova exhibició i un doblet, reforça l'idil·li del club amb l'estadi de Wembley.

1x1 del Barça

1x1 Ter Stegen 2018 2019 Marc-André Ter Stegen
Incrèdul
No ha pogut fer res per evitar els dos gols del Tottenham. El primer de Kane passa entre un bosc de cames. El segon de Lamela toca en la cama de Lenglet i s'enverina. Quan la pilota passa pels seus peus l'equip descansa perquè mai falla. És un defensa més.
1x1 Nélson Semedo 2018 2019 Nélson Semedo
Irresponsable
Kane, en el primer gol del Tottenham, ha posat el focus en les seves limitacions. En defensa ha arriscat massa amb controls dins l'àrea que han estat a punt de provocar-li un ensurt a Valverde. Necessita pujar el llistó perquè un lateral del Barça ha de fer més coses que córrer a l'esquena per corregir errades.
1x1 Gerard Piqué 2018 2019 Gerard Piqué
Retrobat
Arribava a Wembley en un moment baix i el partit serveix perquè carregui el seu dipòsit de moral. No ha patit per contenir Kane i exercit de líder al costat de Semedo a la banda per on ha atacat més el Tottenham.
1x1 Clément Lenglet 2018 2019 Clément Lenglet
Titular
Era el seu gran dia. I ha respost amb una notable actuació. La baixa de Samuel Umtiti li ha obert les portes de la titularitat a un central que comença a amortitzar la inversió del club. Amb la pilota als peus sempre ha donat facilitats als companys i en defensa ha evitat amb el 3-3 de Lucas Moura amb una intervenció providencial.
1x1 Jordi Alba 2018 2019 Jordi Alba
Altruista
Tres assistències de gol. Números de migcampista per a un defensa que ha tornat a demostrar el seu valor afegit. Ha estat un mal de cap per a Trippier i no ha patit en defensa. Luis Enrique, que estava a la graderia del Wanda Metropolitano veient l'Atlètic de Madrid, no té cap motiu per apartar-lo de la selecció.
1x1 Sergio Busquets 2018 2019 Sergio Busquets
Assegurança
Ha completat les 67 passades que ha intentat. 100% d'encert en un partit complicat per a ell. El plantejament del Tottenham buscava anul·lar-lo, però no ho ha aconseguit. El mal estat de la gespa de Wembley tampoc ha pogut amb un futbolista que ha estat a punt de deixar el camp per un cop en els primers minuts.
1x1 Ivan Rakitic 2018 2019 Ivan Rakitic
Històric
Autor del gol 600 en la història del Barça a la Copa d'Europa. Un gol a l'alçada de la fita. La seva voleia des de la frontal de l'àrea, sense deixar botar la pilota, ha impactat en el pal abans de convertir-se en el segon gol de la nit. El seu desplegament físic ha tornat a ser diferencial.
1x1 Arthur Melo 2018 2019 Arthur Melo
Doctorat
Valverde ja no té més excuses per negar-li minuts. L'escenari imponent i el rival no han intimidat un futbolista que ha exhibit la seva millor virtut: fiabilitat extrema amb la pilota. Arthur s'ha convertit en el millor aliat d'un Barça que ha tornat a ser recognescible amb el 4-3-3. El seu futbol, de posició i possessió, equilibra l'equip i dona seguretat en totes les transicions.
1x1 Leo Messi 2018 2019 Leo Messi
Superlatiu
Ja va avisar que volia la Champions. Contra el PSV va fer un hat-trick i avui s'ha vestit de jugador total per catapultar l'equip des de diferents zones del camp. Les seves botes han estat el punt de partida dels dos primers gols del Barça. L'ovació de Wembley quan ha aparegut pel videomarcador dimensiona el seu impacte. A la segona part s'ha disfressat de superheroi: dos pals i dos gols. Futbolista irrepetible.
1x1 Luis Suárez 2018 2019 Luis Suárez
Generós
Sap que fa tres anys que no marca a la Champions lluny del Camp Nou, però això no ha condicionat el seu partit. S'ha barallat amb els dos centrals, no ha negociat cap esforç, sobretot en defensa, i ha contribuït de manera decisiva en els dos gols de Messi, deixant passar la pilota entre les cames per generar-li un espai diferencial.
1x1 Coutinho 2018 2019 Philippe Coutinho
Exuberant
Ha tornat a la banda esquerra. I sembla que ja no es mourà d'allà. Una errada de Lloris, porter del Tottenham, li ha servit en safata el primer gol als dos minuts. No ha fallat. Després ha rescatat una jugada sobre la línia per provocar el gol de Rakitic. Avui, a més, ha sumat sacrifici defensiu a la seva abundant producció ofensiva.
1x1 Rafinha 2018 2019 Rafinha
Intranscendent
1x1 Arturo Vidal 2018 2019 Arturo Vidal
Testimonial
1x1 Thomas Vermaelen 2018 2019 Thomas Vermaelen
Fugaç
Valverde ha fet el primer canvi, Rafinha per Coutinho, al minut 83. L'entrenador, amb les entrades posteriors d'Arturo Vidal i Thomas Vermaelen, ha intentat refredar el partit i evitar que el Tottenham esgarrapés un punt que no mereixia. Els tres futbolistes no han tingut temps per incidir en el signe del partit.