El Barça guanya la seva 13a Supercopa d'Espanya contra el Sevilla en un partit que serà recordat per tres noms propis: Marc-André Ter Stegen, Leo Messi i Ousmane Dembélé.

Ter Stegen, que ha deixat Jasper Cillessen a la banqueta, ha aturat un penal en el minut 89 per evitar l'empat dels andalusos. Messi ha aixecat el seu primer títol com a primer capità. Aquesta Supercopa és el seu 33è trofeu i el converteix en el futbolista més llorejat de la història del club. Dembélé comença a espantar fantasmes amb una actuació convincent i un gol per a emmarcar.

1x1 del Barça

1x1 Ter Stegen Marc-André Ter Stegen
Decisiu
La vida al Barça segueix igual. Les seves intervencions valen títols. Com avui. No ha pogut fer res per evitar el gol del Sevilla, però sí ha aturat el penal de Ben Yedder sobre la botzina.
1x1 Nélson Semedo Nélson Semedo
Exuberant
La sanció de Sergi Roberto ha tornat a obrir-li les portes de la titularitat al lateral dret. Millora amb el pas dels minuts. Avui, desplegant-se contínuament en atac i sense patir en defensa. Necessita millorar en la presa de decisions quan trepitja la línia de fons.
1x1 Gerard Piqué Gerard Piqué
Golejador
Una falta de Leo Messi ha estat el preludi del seu gol. Poc exigit en defensa pel plantejament del Sevilla, només ha aparegut a l'àrea rival per empènyer a plaer una pilota morta.
1x1 Clément Lenglet Clément Lenglet
Sobri
Jugava amb avantatge. Coneixia els rivals a la perfecció perquè fa uns dies eren els seus companys. Ha sortit en la fotografia del gol del Sevilla, però això ha estat una anècdota. La seva sortida de pilota, sempre neta, és un actiu més per a l'equip.
1x1 Jordi Alba Jordi Alba
Corrector
Es nota que el seu futbol necessita rodatge. Avui tenia els primers minuts de la temporada i no ha estat fi quan ha trepitjat l'àrea rival. Ha començat a consolidar la societat amb Messi i s'ha erigit, gràcies a la seva velocitat, com el millor corrector dels desajustos defensius.
1x1 Sergio Busquets Sergio Busquets
Pesat
Segueix deixant detalls tècnics reservats a un grup selecte de futbolistes, però necessita tenir més continuïtat en el joc. Si Busquets desapareix, el Barça ho nota. Una errada seva al mig del camp ha engegat el contracop del Sevilla que ha acabat amb l'1-0.
1x1 Rafinha Rafinha
Dosificat
Ha vist premiat el seu rendiment a la gira pels Estats Units amb la titularitat. Valverde l'ha situat al mig del camp, una zona que el Sevilla ha intentat protegir acumulant homes. No ha brillat amb la pilota als peus i ha estat el primer sacrificat al descans.
1x1 Arthur Melo Arthur Melo
Assegurança
Segueix deixant bones sensacions. Millora totes les pilotes que passen pels seus peus. Avui, el seu futbol no ha brillat amb tanta força. Jugar al costat de Messi és una altra història.
1x1 Leo Messi Leo Messi
Capità
Líder indiscutible. La seva condició de primer capità ja el converteix en el guia absolut d'aquest equip. Una falta seva que s'ha estavellat al pal ha provocat el gol de l'empat i ha iniciat la jugada de l'1-2 de Dembélé. El seu joc ha crescut quan Valverde l'ha situat com a mitjapunta, per darrere de Suárez. Ja suma 33 títols com a blaugrana. Més que ningú.
1x1 Dembélé Ousmane Dembélé
Desllorigador
Valverde ha volgut picar-li l'ullet donant-li la titularitat i la banda esquerra. La seva actitud ha estat molt més proactiva que reactiva. Una de les millors notícies del partit. Mentalment sembla molt més alliberat de les pors que van frustrar l'any del seu debut. El seu gol pot ser un bon punt de partida per recuperar-lo.
1x1 Luis Suárez Luis Suárez
Desinflat
És un perfil de jugador que necessita més temps per posar-se en forma. I avui ho ha demostrat. Les cames no acompanyaven el seu cap. Imprecís en moltes jugades i desconnectat del joc, Suárez busca omplir el dipòsit amb minuts per afilar les seves urpes.
1x1 Ivan Rakitic Ivan Rakitic
Constant
Ha entrat al descans amb l'objectiu d'agilitzar la circulació de pilota. Valverde volia més múscul i Rakitic ha complert amb les expectatives. No ha negociat cap esforç i ha trepitjat les dues àrees.
1x1 Coutinho Philippe Coutinho
Agitador
Era la carta que es guardava el Barça per trencar el partit. Ha començat al mig del camp, on el seu futbol s'empetiteix. El canvi de dibuix l'ha enviat a la banda, on és molt més efectiu. El partit serveix perquè Valverde tingui les idees una mica més clares.
1x1 Arturo Vidal Arturo Vidal
Testimonial
Només ha tingut cinc minuts en el seu primer dia amb la samarreta del Barça. Ha jugat enganxat a la banda dreta, per contenir els últims atacs del Sevilla. No ha tingut transcendència en el joc.