El Barça manté intacta la gana de victòries. L'equip s'ha aixecat del cop que va patir entre setmana contra l'Espanyol a la Copa del Rei amb una golejada que el distancia encara més al capdavant de la classificació.

Leo Messi torna a liderar l'equip al costat d'Ivan Rakitic i Luis Suárez. Entre els tres jugadors han tancat el partit després d'una primera part molt intel·ligent, on el Barça ha sabut patir sense posar-se nerviós.

L’1x1 del Betis-Barça

Ter Stegen: Quarterback

El plantejament agosarat del Betis, amb marcatges individuals a tots els jugadors del Barça, ha convertit Ter Stegen en un dels protagonistes del partit. Totes les pilotes passaven pel seus peus abans de buscar una sortida amb desplaçaments llargs. La falta d’ajudes l’ha obligat a rifar alguna possessió, però manté la confiança intacta dels companys.

Nélson Semedo: Explosiu

Tornava al lateral després de veure els últims partits des de la banqueta. No ha tingut protagonisme en atac, on s’ha despenjat més per obligació que per convicció. Tot i això, ha complert amb totes les tasques en defensa. La seva velocitat ha tornat a ser determinant. Avui, per frenar un Betis que no ha pogut córrer als espais.

Gerard Piqué: Sobri

Garantia de qualitat i rendiment. Ha tornat a liderar la defensa, sense passar problemes i actuant de bomber per apagar els incendis que creaven els companys. La pilota sempre millora quan passa pels seus peus. Sergio León i Cristian Tello, davanters dels Betis, somiaran amb ell.

Thomas Vermaelen: Trencat

La pitjor notícia per al Barça. Els fantasmes del passat han tornat per recordar-li a Vermaelen que la seva musculatura és de vidre. El central belga estava quallant un partit sense errades fins que ha notat una estrebada a la part posterior de la cuixa esquerra. Problema central per a Ernesto Valverde, que haurà d’agilitzar l’adaptació de Yerry Mina.

Jordi Alba: Limitat

La proposta del Betis l’ha exigit en defensa. Avui ha tingut l’ajuda d’André Gomes per davant i no s’ha desplegat amb tanta assiduïtat en atac. Tot i això, un altre partit sense fissures del lateral de L’Hospitalet.

Sergi Roberto: Migcampista

Valverde li ha obert la porta del mig del camp per contenir l’empenta del Betis amb el seu desplegament físic. Roberto ha entès perfectament el rol que li tocava jugar aquesta nit a Sevilla i sempre ha estat una alternativa. Quan els andalusos han onejat la bandera blanca, la seva figura s’ha fet encara més gran. Un tresor, renovat, per al Barça.

Ivan Rakitic: Capital

Una de les seves millors nits com a jugador blaugrana. Ha començat al doble pivot, al costat de Busquets, per protegir la porteria de Ter Stegen. S’ha desplegat amb criteri en atac sense negociar cap esforç en defensa. Físic i tècnic, Rakitic ha estat decisiu obrint la llauna amb una gran definició i assistint Suárez en el 0-3.

Sergio Busquets: Lúcid

El plantejament del Betis consistia en no deixar-lo pensar. Busquets no ha perdut els nervis quan els andalusos collaven el Barça i ha gestionat de meravella la seva despesa física. A la segona part, amb més espais, ha tornat a ser el timó de l’equip. Ha provocat el 0-2 robant una pilota i assistint Messi en temps rècord.

André Gomes: Intel·ligent

Ha tornat a jugar enganxat a la banda i s’ha limitat a complir amb el que li demanava Valverde. El portuguès, en una posició poc habitual per a ell, ha fet un exercici d’intel·ligència per aportar el seu granet de sorra a la victòria final.

Leo Messi: Aplaudit

Dos gols. Una assistència. I molts aplaudiments. Leo Messi s’ha tret l’espina del penal fallat contra l’Espanyol amb una altra exhibició. En 45 minuts ha destrossat el Betis amb tot tipus de jugades i rematades. El públic, fins i tot, ha reconegut la seva classe de futbol amb aplaudiments.

Luis Suárez: Generós

Nou partits seguits marcant no és una dada per passar per alt. Suárez ha tornat a estar clarivident davant la porteria contraria, però és un jugador de valor incalculable per al sistema del Barça. És el primer defensa i es fa un fart de córrer.

Samuel Umtiti: Solució

Ha entrat fred, sense poder escalfar, per culpa de la lesió de Vermaelen. Arribava a Sevilla amb l’alta mèdica i ha recuperat el nivell d’abans de trencar-se contra el Celta de Vigo. Contundent en les pilotes dividides, el central francès no ha comès cap errada i ha participat activament en la segona part gloriosa de l’equip.

Paulinho: Carregador

La seva entrada ha servit perquè l’equip no afluixés el ritme i seguís buscant la porteria d’Adán amb insistència, tot i tenir els tres punts a la butxaca. És tan diferent a tot el que té el Barça a la plantilla que mescla a la perfecció amb els seus companys.

Gerard Deulofeu: Desviat

Ha sortit de l’ostracisme al que semblava condemnat. Valverde li ha donat els últims minuts i ha estat a punt de marcar, però no ha encertat a rematar una pilota que s’ha passejat sobre la línia de gol. Ha pogut ser el seu últim partit amb el Barça.