El Barça arribarà al Santiago Bernabéu pletòric i amb onze punts de marge sobre el Reial Madrid. Els blaugrana han despatxat sense despentinar-se el partit contra el Deportivo de la Corunya gràcies a la brillantor d'Andrés Iniesta. El capità ha tornat en plena forma i ha estat clau per entendre la golejada.

Els doblets de Luis Suárez i Paulinho allarguen la ratxa d'imbatibilitat de l'equip fins als 24 partits. Leo Messi ha buscat el gol amb insistència però no ha tingut sort. El davanter argentí ha estavellat tres pilotes al pal i ha fallat un penal. Es guarda els gols pel Bernabéu?

L'1x1 del Barça-Deportivo

Ter Stegen: Espectador

Podrà utilitzar els guants en el pròxim partit. El porter alemany ha estat un espectador privilegiat de la golejada del Barça. I només ha treballat en el temps de descompte, quan ha evitat el 4-1 amb una mà salvadora.

Sergi Roberto: Assistent

El plantejament inicial d’Ernesto Valverde estava concebut per donar-li tota la banda dreta a Sergi Roberto. En defensa i en atac. El de Reus està capacitat per assumir el repte, però la lesió de Paco Alcácer ho ha canviat tot. Compartint costat amb Aleix Vidal, Roberto ha estat molt lúcid i decisiu en el 3-0 de Suárez.

Gerard Piqué: Superior

No s’ha vist exigit en cap moment. I ha semblat que s’avorria sense feina. Piqué ha tornat a ser el líder de la defensa, anul·lant els davanters del Deportivo i buscant aprofitar el diumenge en atac en els últims minuts. Un altre partit impecable.

Thomas Vermaelen: Complidor

Sense fissures. La millor notícia per al Barça. Vermaelen guanya en fiabilitat i confiança. Segueix acumulant minuts al costat de Gerard Piqué i es perfila com a titular contra el Reial Madrid. De moment, el central belga no ha donat motius a l’afició blaugrana per desconfiar del seu rendiment.

Jordi Alba: Rialler

Impecable en defensa. I amb el recorregut de sempre en atac. Jordi Alba ha tornat a fer-se gran a la banda esquerra, cometent molt poques errades amb la pilota als peus. Ha fregat el gol però el seu xut s’ha estavellat al pal en el 4-0 de Paulinho. El segon gol del brasiler ha provocat les rialles de tots els companys.

Ivan Rakitic: Pivot

És el relleu de Sergio Busquets. Valverde entén Rakitic com a pivot quan no hi és el ‘5’ del Barça. Avui Busquets ha descansat per no veure la cinquena targeta groga i assegurar-se el Clàssic. La falta de rodatge en una posició tan específica li ha passat factura, sobretot en les transicions defensives, però la innocència del Deportiva ha acabat regalant-li una nit tranquil·la.

Paulinho: Golejador

Té una relació especial amb el gol. Valverde l’ha tornat a utilitzar com a interior i Paulinho ha respost amb gols i rendiment. El migcampista brasiler es despenja en atac de manera natural i té la porteria contraria permanentment al cap. Les seves botes tenen un magnetisme especial. Avui ha tornat a aprofitar dos rebots per fer un doblet. Suma sis dianes en el que portem de temporada.

Andrés Iniesta: Majestuós

L’absència per lesió ha estat un parèntesi sense efecte en el seu rendiment. Iniesta ha tornat per la porta gran, assumint els galons i movent el Barça al seu ritme. Ha estat clau en el primer de Suárez habilitant Messi i ha deixat un reguitzell de detalls tècnics per l’hemeroteca del club. L’equip somriu quan Iniesta està bé.

Paco Alcácer: Fastiguejat

Passava pel seu millor moment des que va arribar l’estiu de l’any passat al Barça. Amb confiança, a la banda esquerra i aprofitant les oportunitats de Valverde, Alcácer s’havia convertit en el complement de Messi i Suárez en atac. Al minut 22 ha demanat el canvi per una lesió muscular i es perdrà el partit del Santiago Bernabéu.

Leo Messi: Altruista

Mai té un mal partit. I avui no ha estat una excepció. Amb total llibertat de moviments, Messi ha tornat a ser un generador d’ocasions de gol. Ha fet tres pals, ha fallat un penal i ha regalat l’1-0 a Suárez sobre la mateixa línia de gol. Segueix avantposant l’equip al seu lluïment personal. Una benedicció per al futbol.

Luis Suárez: Voraç

Tercera jornada consecutiva veient porteria. Celta de Vigo, Vila-real i Deportivo. Tres partits, quatre gols. Messi ha reactivat el seu olfacte golejador i l’actitud del ‘9’ del Barça és una altra. Ara està més fi i no es perd en guerres estèrils amb els defenses. El plantejament del Deportivo ha servit en safata el doblet a l’uruguaià.

Aleix Vidal: Alternativa

Ha entrat en el lloc de Paco Alcácer i s’ha enganxat a la banda dreta de l’atac. Per davant de Sergi Roberto i amb les esquenes ben cobertes, Aleix Vidal ha buscat despenjar-se i tenir protagonisme apareixent per dins. Es perfila com una de les alternatives de Valverde per jugar el Clàssic contra el Madrid.

André Gomes: Voluntariós

Ha tornat a tenir minuts des de la banqueta. I la seva actitud és la millor per canviar la seva situació dins l’equip. Gomes no ha negociat cap cursa i ha lluitat totes les pilotes per convèncer Valverde. Veurem si ho haurà aconseguit.

Lucas Digne: Despenjat

Ha substituït Jordi Alba en els últims 10 minuts i ha arribat a trepitjar la línia de fons del Deportivo. És un bon complement.