Ter Stegen: Avorrit

El Celtic l’ha exigit ben poc però ell mateix s’ha encarregat de donar-li emoció al partit. Ha comès un clar penal amb 1-0 que ell mateix s’ha encarregat d’aturar. Després s’ha convertit en un espectador privilegiat del recital blaugrana.

Sergi Roberto: Consolidat

Ha tornat a ser l’elecció de Luis Enrique pel lateral dret. Segueix creixent en defensa mentre se suma a l’atac amb criteri. Travessa per un gran moment de confiança i és una solució tant pel mig del camp com la davantera.

Gerard Piqué: Intocable

Demostra cada partit que no hi ha cap central com ell. Entén el joc i l’interpreta sense errades. Utilitza l’experiència per no marxar del partit i li dóna la vida al Barça quan es tracta de treure la pilota des del darrera.

Samuel Umtiti: Imperial

Segueix sumant mèrits per convertir-se en el central titular del Barça. Sense errades amb la pilota i amb molta contundència en totes les jugades defensives, Umtiti ha completat el seu millor partit amb la samarreta blaugrana.

Jordi Alba: Renascut

Ha recuperat el nivell de la temporada passada després de començar els primers partits deixant dubtes sobre el seu estat físic. Marxar amb la selecció espanyola ha estat la millor vitamina perquè el lateral recuperi el seu millor to. La seva societat amb Neymar dóna grans beneficis.

Sergio Busquets: Sobri

Segueix sense oferir la versió més exuberant del seu joc però mica en mica millora en prestacions. Necessita rodatge i els partits com avui són el seu millor banc de proves.

Ivan Rakitic: Dosificat

El croat ha començat de titular però Luis Enrique l’ha fet descansar a la mitja part. Rakitic ha tornat a fer la feina fosca perquè brilli el Trident però s’ha carregat amb una targeta groga innecessària que ha condicionat el seu canvi.

André Gomes: Desinhibit

Ha deixat els complexos a casa per oferir una versió similar amb la que va brillar a València. Amb el canvi de Busquets, ha acabat fent d’únic migcampista. Minuts de qualitat del portuguès, que presenta candidatura per ser una alternativa de garanties a Rakitic i Iniesta.

Leo Messi: Far

Principi i final de tot. Dirigeix com i quan vol el joc del Barça. Qualsevol elogi es queda curt quan repeteix setmana rere setmana recitals d’aquest tipus. El Camp Nou és un privilegiat per poder gaudir amb regularitat un futbolista tan generós.  El seu hat-trick, un altre regal a l'afició.

Luis Suárez: Voraç

No ha tingut el seu dia més lúcid però no ho ha deixat d’intentar. La seva perseverança ha tingut premi en forma de dos gols. És la punta de llança d’un atac que s’entén sense mirar-se a la cara i avui ha tornat a demostrar que és un ‘9’ pur.

Neymar Jr: Altruista

Alliberat de la pressió d’haver de carregar amb tot el pes de l’atac, al brasiler se l’ha vist molt més còmode a la banda esquerra. S’ha associat sempre amb criteri i ha fet el tercer gol de la nit després que Messi accedís a cedir-li una falta a la frontal de l’àrea. Ha donat quatre assistències.

Andrés Iniesta: Golejador

En un mes ha igualat els seus registres de la temporada passada. Ha jugat 45 minuts per agafar ritme després de la lesió al genoll. Capità i líder, s’ha encarregat de dirigir el joc de l’equip i contribuir amb un gran gol de voleia a la golejada de l’equip.

Rafinha: Intranscendent

No ha tingut presència al joc d’un Barça que en els últims minuts buscava fer més gran el marcador per la via ràpida, deixant el joc associatiu de banda.