El París Saint-Germain prepara una de les revolucions més potents en l'àmbit esportiu de les darreres temporades. Nasser Al-Khelaïfi, davant la possibilitat que el Qatar deixi d'alimentar al seu club amb els milions i milions de petrodòlars que a ell li semblin, vol canviar la cara de la plantilla en bona part.

Al-Khelaïfi, preparat per revolucionar el PSG

Des del fenomen Leo Messi, el gegant francès no se sotmetria a tants canvis com els que el president qatarià del club planeja. La renovació de Kylian Mbappé era el punt de partida necessari sobre el qual fonamentar el nou projecte esportiu. A més a més, encara que segueix sense ser oficial, el PSG prepara la destitució de Mauricio Pochettino per donar entrada a Christophe Galtier després que els últims rumors hagin allunyat Zinédine Zidane de la banqueta del Parc dels Prínceps.

Nasser Al Khelaifi Kylian Mbappe PSG EuropaPress
Nasser Al-Khelaïfi i Kylian Mbappé, anunciant la renovació amb el PSG / Europa Press

La nominació de Luís Campos a la parcel·la de director esportiu en detriment de Leonardo també és un canvi molt important de cara al futur. El recentment nomenat portuguès té un parer molt llunyà al de l'antic encarregat de fitxatges i de gestionar la plantilla juntament amb l'entrenador. Campos vol donar passaport fins a 11 futbolistes de l'actual plantilla del gegant parisenc i entre ells hi ha els noms de dos titulars indiscutibles com són Leandro Paredes i Neymar Júnior.

Rodrygo, el nou referent que busca el PSG

Amb Neymar Júnior, el PSG considera que ja s'ha acabat el període d'estrella i el seu màxim rendiment i se'l vol fora de França. A més a més, a les altes esferes del Paris Saint-Germain es percep aquesta finestra de traspassos estival com l'última oportunitat per fer caixa amb el de Mogi das Cruzes. No obstant això, l'alta fitxa del brasiler i les diferents clàusules del seu contracte fan que sigui molt difícil per Al-Khelaïfi desprendre's del jugador que va arribar a París a l'estiu de 2017 a canvi de 222 milions d'euros. 

Rodrygo Goes Real Madrid EFE
Rodrygo Goes, celebrant un gol amb el Reial Madrid / EFE

Sigui com sigui, si el PSG aconsegueix donar sortida al seu dorsal 10, el nou objectiu de mercat seria Rodrygo Goes. L'extrem del Reial Madrid, compatriota de Neymar i també ex del Santos, s'ha guanyat el respecte del seu compatriota i també dels clubs més grans d'Europa. En aquest sentit, cal recordar que dues actuacions estel·lars de Rodrygo als quarts i a les semifinals de la Champions League van permetre al Reial Madrid optar a la pròrroga que va acabar per tombar tant al Chelsea com al Manchester City.

Florentino Pérez sap que Rodrygo és una estrella incipient, i per aquesta raó, prepara la seva renovació al més pur estil Joan Laporta. Concretament, el màxim mandatari del Reial Madrid vol establir-li una clàusula prohibitiva per a Al-Khelaïfi: 1.000 milions d'euros per assegurar la seva continuïtat al Santiago Bernabéu. 

 

Imatge principal: Florentino Pérez, acomodant-se la corbata / Europa Press