Queda poc més d'un mes perquè tanqui el mercat de fitxatges estiuenc i al FC Barcelona encara queden diversos assumptes per resoldre. Des del Camp Nou, malgrat ser conscients de la dificultat d'emprendre segons quin tipus de fitxatges, els hi prometien molt feliços. De fet, des de l'entorn del club van assegurar que seria una finestra de traspassos agressiva i històrica. I més aviat ha estat el segon, però pel costat negatiu, perquè Joan Laporta està tenint serioses dificultats per reforçar la plantilla amb els objectius prioritaris sol·licitats per Xavi Hernández.

Tanmateix, i com és lògic, continuen treballant per poder cobrir totes les posicions i que l'equip de Xavi no quedi orfe en algunes demarcacions. I Sergi Roberto pot ser un dels principals damnificats si l'entitat blaugrana aconsegueix tancar el pròxim objectiu que té entre cella i cella. Malgrat haver estat elegit com el primer capità aquesta temporada pel vestidor, el centrecampista català podria veure com no portarà el braçalet, i és que està destinat a asseure's a la banqueta.

Xavi Hernández Barça entrenament / Foto: FC Barcelona
Xavi Hernández saludant en un entrenament del Barça / Foto: FC Barcelona

Sergi Roberto, sense opcions

Ja per si mateix, Roberto té difícil poder convèncer Xavi d'aconseguir un lloc a l'11 titular. Malgrat la seva polivalència, el català no parteix com a favorit en cap de les posicions en les quals pot actuar. En el centre del camp té difícil poder jugar a causa de la competència que té per davant.

En el lateral dret, té per davant un Jules Koundé que ha acceptat aquest rol, davant de l'absència d'un futbolista natural en aquesta demarcació. El primer capità blaugrana, doncs, és vist per Xavi com relleu del francès al flanc destre, tanmateix, tot pot canviar a pitjor per als interessos de Sergi Roberto.

20 milions per deixar fora Sergi Roberto

I és que el FC Barcelona ha reactivat les negociacions amb el Reial Valladolid per intentar el traspàs d'Iván Fresneda per reforçar, precisament, el carril dret. L'entrenador de Terrassa és conscient de les necessitats de la incorporació d'un jugador natural en aquesta posició, i el futbolista val·lisoletà és el favorit.

Iván Fresneda durant un partit del Valladolid en el Santiago Bernabéu / Foto: Europa Press
Iván Fresneda durant un partit del Valladolid en el Santiago Bernabéu / Foto: Europa Press

L'entitat blaugrana ja prepara una oferta de 20 milions d'euros, xifra equivalent a la clàusula de rescissió de Fresneda, per treure'l de Pucela. No obstant això, des del club saben que no poden permetre's pagar íntegrament aquesta quantitat i estudien una fórmula de 10 'quilos' fixos, més uns altres 10 en variables per obtenir un lateral dret pur, perfil que no tenien des de la sortida d'Héctor Bellerín.