Unilever concedirà una llicència a la indústria gelatera de fins a 12 patents de reformulació, després de l'èxit dels seus dos projectes pilot per augmentar la temperatura de les seves neveres de gelats a fi de reduir les emissions de carboni.

Segons va informar aquest divendres la companyia, l'accés a aquestes patents ajudarà la indústria a reformular els seus gelats perquè romanguin estables a una temperatura de congelació menys freda: -12 °C, en lloc de l'actual norma industrial de -18 °C. S'espera que, compartint aquestes patents amb altres fabricants de gelats, "la indústria pugui avançar de manera més eficient des del punt de vista energètic a tot el món".

El 2022, Unilever va anunciar el propòsit d'augmentar la temperatura de les seves neveres de gelats, garantint alhora l'excel·lent qualitat i experiència del consumidor. Des d'aleshores, les investigacions dutes a terme a Colworth, el Centre Global de I+D de Gelats d'Unilever, i dos projectes pilot a Alemanya han confirmat una reducció d'energia del voltant del 25% per nevera quan s'augmenta la temperatura a -12°C; el que suposa una millora per al medi ambient i un estalvi econòmic.

El director de Gelats Retail de Unilever a Espanya, Javier Gutiérrez, va declarar que "on més incidència podem tenir per reduir l'empremta de carboni és en l'ús de productes lactis i en el consum energètic de la cadena de fred".

"La temperatura de com es mantenen els gelats des de la seva fabricació fins al seu consum ha estat pràcticament invariable des de l'inici de la fabricació de gelats fa més de 100 anys, entre 18 i 20 graus sota zero. Moure'ns a una temperatura més alta a 12 sota zero, ens permetrà reduir l'impacte de l'empremta de carboni entre un 20% i un 30% en relació amb el consum d'energia vinculat a la temperatura".