El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha reclamat aquest dilluns en el Mobile World Congress (MWC) un "nou marc regulador" i "normes de competència" per construir "una Europa Digital Fuerte" adaptada als últims canvis tecnològics. Álvarez-Pallete ha fet també recalcament en la necessitat d'"un nou acord digital per gestionar la transició digital amb els valors i les persones en el centre" en 'El nostre món connectat', la primera trobada del Mobile 2021.

El president de Telefónica ha defensat la idea d'una digitalització justa que "cohesioni" i que "no deixi a ningú enrere" en un discurs inaugural després del qual també han intervingut Stéphane Richard, president de GSMA i Orange; i Timotheus Höttges, conseller delegat de DT; Yang Jie, president de la Xina Mobile; i Mats Granryd, director general de GSMA.

"La nostra privacitat i les nostres dades individuals formen part de la nostra dignitat. Tenim dret a saber qui els utilitza i com, quant valen i qui es beneficia del seu valor", ha assenyalat el president de Telefónica.

Atreure inversions

Álvarez-Pallete ha reclamat també que els governs atreguin inversions en "infraestructura digital intel·ligent" per fer possible fer un salt en la digitalització mitjançant l'ús de la Intel·ligència Artificial.

El directiu s'ha mostrat conscient del repte que suposa això, però ha remarcat que "es tracta d'una oportunitat extraordinària", que no es pot perdre. "Per aconseguir-ho, Europa necessita un sector de telecomunicacions sostenible, altrament ens quedarem més enrere en la cursa mundial pel lideratge digital", ha apuntat.

En aquesta línia, ha destacat el paper del sector de les telecomunicacions durant la pandèmia i la seva bona resposta en el moment de més necessitat. Així mateix, ha posat èmfasi que la "rellevància econòmica i social" del sector de les telecomunicacions és més gran que mai i que la pandèmia ha suposat un avenç de cinc anys en adopció de la tecnologia.

Álvarez-Pallete ha situat la connectivitat d'última generació com "el primer ingredient" de la nova digitalització intel·ligent que possibilitarà avenços en tecnologies com l''edge computing', el núvol, la ciberseguretat, la Internet de les Coses i el big data.

L'increment de dades generades amb aquest ús més gran de la tecnologia serà transformat en informació per la intel·ligència artificial, la qual cosa per a Álvarez-Pallete és "la veritable evolució". "Un 40% del tràfic d'Internet no és humà, sinó que és generat per màquines que parlen entre si", ha precisat com a demostració del que havia explicat prèviament.