L'empresa emergent catalana Onalabs ha posat en marxa tres iniciatives per intentar captar 1,2 milions d'euros de finançament. Aquesta empresa catalana desenvolupa dispositius de bioenginyeria sensòrica per monitorar en remot malalts crònics, esportistes i pacients diabètics. Onalabs va ser fundada el 2016 en Barcelona per Elisabet del Valle i Xavi Muñoz i dirigida per Josep Carmona,

Amb aquesta ronda d'inversió, l'empresa té per objectiu accelerar el desenvolupament i la comercialització dels seus tres dispositius basats en bioingenieria sensòrica, segun ha informat aquest dimecres la companyia en un comunicat. D'una banda, a través d'Onalabs Investement oferirà tiquets d'entre 2.000 i 50.000 euros a amics, familiars i professionals interessats a invertir en els desenvolupaments actuals de l'empresa i en oportunitats de negoci futures que sorgeixin de les seves investigacions.

D'altra banda, busca captar inversors directes del sector que estiguin disposats a finançar els projectes, amb aportacions a partir de 50.000 euros, amb unes projeccions de rendibilitat d'inversió que la multipliquen per 16 en cinc anys. Finalment, obrirà el pròxim mes d'octubre una ronda de finançament col·lectiu a la plataforma internacional Crowdcube per obtenir finançament de manera col·lectiva a partir d'aportacions mínimes, a través d'inversors professionals, proveïdors, clients o petits inversors.

Sortida al mercat

La injecció de capital permetrà la sortida al mercat, el primer semestre de 2022, de dos dels tres dispositius en desenvolupament: el dirigit al seguiment en remot de les constants vitals de pacients crònics complexos hospitalitzats en domicili; i el dispositiu orientat a conèixer el rendiment i l'estat físic dels esportistes a través del monitoratge del nivell del lactat a la suor.

Els wearables desenvolupats per Onalabs, còmodes de portar sobre la pell, actuen com a microlaboratoris capaços de traduir el llenguatge de la bioquímica en dades de qualitat, a més, també proporcionen informació de manera continuada i no invasiva sobre paràmetres físics -temperatura cutània, freqüència cardíaca i respiratòria, saturació d'oxigen, tensió arterial o moviments bruscos que poden indicar possibles caigudes- i bioquímics – mesura de la glucosa i lactat a través de la suor-, que s'envien en remot al metge de referència de l'usuari.

En definitiva, la disruptiva innovació en bioenginyeria sensòrica que desenvolupa Onalabs està dirigida a millorar la salut i la qualitat de vida de pacients i esportistes i aconseguir, alhora, una eficiència més gran del sistema de salut públic i privat.

Imatge principal: Fotografia d'arxiu de Josep Carmona i Elisabeth del Valle - Onalabs