La jutge titular del jutjat mercantil 8 de Barcelona haurà de decidir com acaba la disputa entre els germans Font pel futur de Bon Preu. Josep Font, vicepresident de la cadena de supermercats, vol que el seu germà, Joan, president del negoci, compri la seva part per 530 milions d'euros. Joan Font, en canvi, apel·la al fet que la quantitat és inassumible i es mostra partidari de dividir-se els actius del negoci.

El jutjat mercantil 8 de Barcelona ha acollit aquest dimecres al matí el judici per la separació de Bon Preu. Tots dos germans han arribat pocs minuts abans, acompanyats pels seus advocats, a la vista i sense voler fer cap declaració al respecte davant dels mitjans de comunicació. Tampoc durant la vista han declarat, ja que els seus lletrats s'han mostrat partidaris a no prendre'ls declaració.

El judici ha durat poc més d'una hora i, fora de la intervenció dels lletrats i de la magistrada Marta Cervera, només hi ha intervingut un testimoni. S'ha tractat d'un perit, citat per Josep Font, qui ha intentat explicar les raons per les quals les diferents auditories que s'han fet de l'empresa mostren preus tan variats a l'hora de quantificar el seu valor.

Concretament s'han realitzat quatre, dues d'elles des de cadascuna de les parts, i amb resultats tan oposats que han oscil·lat entre els 1.100 i els 380 milions d'euros. Segons el pèrit l'auditoria més real era la que valorava Bon Preu en 1100 milions d'euros.

Per aquesta raó la part demandant, Josep Font, sol·licita al seu germà Joan 530 milions d'euros per la seva part de Bon Preu, amb els corresponents interessos i que assumeixi els costos del procés. L'encara vicepresident de Bonpreu va demanar al seu germà que li comprés la seva part del negoci a finals de 2017.

Per la seva part, Joan Font, es nega a acceptar aquesta suma la qual el seu lletrat ha arribat ha assegurat que seria "inassumible" i que suposaria el final de l'empresa. La defensa apel·la al fet que el que s'hauria de fer és dividir els actius immobiliaris, els diners i el negoci, tal com apunta, ha explicat el lletrat, els estatuts de l'empresa en casos de separació.

Davant les posicions enfrontades haurà de ser la magistrada qui decideixi què passa amb el futur de Bon Preu.