El president de la Fundació Bancària La Caixa i de Criteria Caixa i acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres (RACEF), Isidre Fainé, ha estat reelegit vicepresident d'aquesta institució per un període de tres anys en la reunió de la seva junta general. Fainé va assumir aquest càrrec l'any passat després de la mort de l'anterior vicepresident, José Juan Pintó.

Segons informa la RACEF, el seu paper en la junta de govern "ha estat decisiu per a la digitalització de la Reial Corporació, que ha pogut mantenir la seva activitat nacional i internacional malgrat les restriccions de la pandèmia."

Fainé és doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, ISMP en Business Administration per la Universitat de Harvard i diplomat en Alta Direcció nper IESE- Universitat de Navarra. Actualment ocupa, a més, la presidència de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) i de l'Institut Mundial de Caixes d'Estalvis Bancs Minoristes.

La Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres és una de les deu Reials Acadèmies Espanyoles que conformen l'Institut d'Espanya, encara que és l'única que no té la seva seu a Madrid, sinó a Barcelona. Els seus orígens es remunten a la constitució el 1758 de la Reial Junta Particular de Comerç sota el regnat de Ferran VI, si bé la seva configuració actual es troba en la reactivació d'aquesta històrica institució en les primeres dècades del segle XX, ja amb un marcat esperit acadèmic.

President de la CECA

Aquest no és l'única reelecció que ha aconseguit Fainé l'últim mes, ja que també va ser elegit com a president de l'Institut Mundial de Caixes d'Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI, per les sigles en anglès) durant la 28a Assemblea que s'ha celebrat a París. Els membres de l'Assemblea d'aquesta institució, que representa els interessos de 6.500 caixes d'estalvis i bancs minoristes a més de 60 països, han reelegit per unanimitat Isidre Fainé al capdavant de la institució per als tres pròxims anys. L'alemany Peter Simon serà el conseller delegat per a aquest mateix període.

Entre les línies prioritàries de treball esbossades per al futur està la inclusió financera, la promoció de les finances sostenibles, ja que les entitats associades al WSBI es caracteritzen pel compromís social amb les comunitats en les quals operen, l'intercanvi de millors pràctiques en la implementació del nou marc de solvència de Basilea IV, i la innovació, buscant en la digitalització una eina per millorar la proximitat al client.