L'Integrated Systems Europe (ISE), la fira audiovisual més important del món, ha tancat les portes de la seva primera edició a Barcelona aquest divendres amb l'assistència de 43.691 professionals de 151 països, una xifra lleugerament inferior a les 50.000 previstes, però que porta a l'organització a parlar de "debut triomfal". La pandèmia va obligar als responsables de l'ISE a organitzar un esdeveniment de mínims el 2021, amb activitats a diverses ciutats, entre elles Barcelona, i a posposar el congrés d'aquest 2022 de febrer a maig, però finalment el saló ha pogut celebrar-se amb normalitat aquesta setmana al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona. En ell han participat uns 44.000 assistents que han realitzat un total de 90.372 visites al recinte, i els expositors -prop de 800- han registrat més concurrència de l'esperada i han fet "molts contactes comercials fructífers", segons ha informat aquest divendres l'organització.

L'ISE es consolida així com una de les majors fires de Barcelona, encara per darrere del Mobile World Congress (MWC), que en la seva última edició, el passat mes de març, va reunir 60.000 congressistes. El director executiu de l'ISE, Mike Blackman, ha assegurat en un comunicat que el saló d'aquest any "és un esdeveniment del qual cal estar orgullós, estem encantats d'haver brindat una plataforma reeixida perquè els nostres expositors i 'partners' exhibeixin les seves innovacions i solucions tecnològiques". "Mentre tots ens recuperem de l'impacte de la pandèmia, és meravellós estar aquí a Barcelona en el que se sent com un ISE ‘normal’ en la seva nova llar. Esperem aprofitar aquest èxit per tornar l'any vinent per un altre ISE energitzant, emocionant i inspirador, aquí a la Fira Gran Via", ha afirmat Blackman.

L'ISE tornarà a Barcelona el 2023

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha destacat la rellevància que suposa la celebració d'"un esdeveniment de la magnitud i projecció internacional com l'ISE". "Estem convençuts que tant el recinte de Gran Via com la ciutat impulsaran el seu creixement en anys futurs", ha dit Serrallonga, que ha afegit que Fira reforça amb aquest saló el seu posicionament com a "seu d'esdeveniments tecnològics líders que no només deixen un important llegat econòmic i social, sinó que contribueixen al desenvolupament i atracció d'empreses i negoci".

S'estima que l'ISE ha tingut un impacte econòmic de més de 200 milions d'euros a Barcelona, on s'han donat cita companyies com Sony, Zoom, Microsoft, Panasonic, LG, Bosch o Google. En aquesta ocasió han faltat moltes firmes asiàtiques, principalment xineses, a causa de la crisi sanitària, però per sort podran tornar l'any que ve del 31 de gener al 3 de febrer. De fet, l'ISE és una sort de Mobile de la indústria audiovisual, en general més enfocat al comerç entre empreses que a presentar innovacions per al ciutadà del carrer.

En ell s'han pogut veure, sobretot, pantalles de tota mena, algunes d'elles gegantesques, de fins i tot 10 metres de longitud, i d'altres corbes, interactives, giratòries sobre la paret i fins i tot alguna que gira utilitzant una espècie de plataforma amb rodes com a base. Malgrat que l'ISE està lligat a la capital catalana fins al 2024, el màxim responsable de l'esdeveniment ha deixat entreveure en més d'una ocasió la seva voluntat de perllongar aquesta relació.