Els consellers de Territori, Damià Calvet; d’Empresa, Àngels Chacón; el president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, Marc Castells, i el director de l’INCASÒL, Albert Civit, han presentat aquesta tarda les empreses que s’instal·laran en el sector de Can Parera de Castellolí (Anoia). També hi ha participat l’alcalde de la localitat, Joan Serra.

Aquestes inversions són fruit d'una suma d’esforços entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Castellolí i l’Oficina de captació d’inversions de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.

El conseller Calvet ha posat en valor el treball mancomunat per atreure noves inversions a Can Parera i el fet que “les administracions hem anat flexibilitzant les condicions territorials per adaptar-nos a les demandes” actuals. El director de l’Institut Català del Sòl, Albert Civit, i el gerent de l’empresa Frime Holding Company SL, Salvador Ramon, han signat aquest matí el contracte d’arres de nou parcel·les del sector Can Parera. El president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena ha recordat que els alcaldes de la Conca d’Òdena es van comprometre a treballar plegats per captar inversions i que “avui aquest esforç ja dóna fruits i esdevé una realitat”.

Els terrenys sumen una superfície total de 41.575,50 m2  i un preu final de més de 3 milions d’euros. La companyia, primera empresa catalana en exportació de peix, hi construirà la planta de producció amb més capacitat de Catalunya, on es donarà feina a més de 250 persones.

L’empresa Frime Holding Company SL té previst invertir més de 20 milions d’euros en la construcció d’aquestes noves instal·lacions, que constaran de frigorífics de -60ºC amb una capacitat per a 800 tones i frigorífics de -25ºC amb una capacitat per a 8.000 tones. Així com sales de treball i elaboració que sumaran més de 15.000 m2 de sostre.

Frime Holding Company SL neix el 2015 com a culminació del projecte inicial de FRIME. El seu origen es remunta al 1977 al mercat de la Boqueria de Barcelona. En l’actualitat, FRIME compta amb 200 treballadors repartits entre les diverses empreses del grup: Coses de Casa Nostra, Frime, Frime3 i Espai Tonyina. La seu central es troba a Arenys de Munt. La companyia exporta a més de 40 països de tot el món amb volums de negoci de 120 milions d’euros el 2018. El creixement anual de Frime en els darrers deu anys ha estat sempre per sobre del 10% anual.

Rrecentment l’INCASÒL també ha signat amb ENGIND SL el contracte d’arres de vuit parcel·les més ubicades en aquest sector industrial de Castellolí. Els terrenys tenen una superfície total de 9.825,31 m2 i un preu de venda de 540.392,05 euros. ENGIND, SL, és un grup de gestió integral de serveis d’enginyeria, promoció de sòl i construccions industrials, amb seu a Vilafranca del Penedès. Desenvolupen els seus projectes amb metodologia BIM (Building Information Modeling), i acosten el projecte al promotor-client per mitjà d’un model digital en 3D.

La consellera Chacón ha destacat que aquestes noves inversions “evidencien l'aposta de Catalunya per una economia productiva que genera llocs de treball, coneixement i innovació”, i ha posat la comarca de l’Anoia com a exemple, ja que és “la segona més industrial de la província”. La consellera també ha posat en valor l’oferta de sòl industrial del país: “Tenim més de 1.400 polígons industrials, segons el cens de polígons d’activitat econòmica de Catalunya, i són un instrument clau per facilitar l’atracció d’inversions.

Amb aquestes noves inversions, el sector industrial de Can Parera s’obre a l’ampliació i incorpora nous sectors com l’alimentari, un sector altament consolidat que genera un alt nombre de llocs de treball. Can Parera es converteix en un important motor econòmic per a Castellolí i la Conca d’Òdena.

Castellolí és un municipi situat a l'oest de la comarca de l'Anoia i disposa d'una ubicació privilegiada en relació a les infraestructures de comunicació de la zona. El sector per a activitats econòmiques, situat a l'oest del nucli urbà, té un accés directe a l'autovia A-2 i connecta amb Igualada i Manresa per les carreteres  C-37 i C-15.