Foment del Treball, encapçalada pel seu president, Josep Sánchez Llibre, s'ha reunit avui a Brussel·les amb el portaveu i director general de Comunicació de l'Eurocambra, Jaume Duch, i ha mantingut també contactes amb representants dels grups parlamentaris espanyols en la cambra europea. L'objectiu de la visita de la patronal catalana a Brussel·les ha estat proposar algunes iniciatives per a afrontar les dificultats que travessa l'economia europea a conseqüència de l'escassetat de matèries primeres i l'augment del preu de l'energia. “És imprescindible evitar que aquesta inflació transitòria es converteixi en un problema a llarg termini”, ha manifestat Sánchez Llibre.

Entre les propostes plantejades als eurogrups, destaquen plantejar una modificació excepcional del mercat interior i, especialment, del sistema de fixació de preus i del mercat de drets d'emissió. També es considera
interessant avaluar la compra conjunta, a escala europea, de gas natural, tal com s'ha realitzat amb gran èxit en el cas de l'adquisició de vacunes contra la covid.

Foment també ha aprofitat per traslladar aquesta realitat als representants de les institucions europees perquè siguin conscients de les problemàtiques que afecten l'economia i, d'aquesta manera, instar a la Comissió Europea a adoptar mesures creatives dirigides a frenar i compensar aquests costos extra que les empreses de totes les grandàries es veuen obligades a assumir.

Supervivència de les pimes

Això és especialment rellevant en relació amb les pimes, ja que tant per a la seva supervivència com per a l'augment de la seva competitivitat en el context internacional és necessari que aquestes no sols es mantinguin, sinó que siguin capaces d'implementar una transició verda i digital al mateix temps que augmenten la seva grandària per a passar de micro i petites empreses a empreses mitjanes, i que, així, puguin competir en igualtat de condicions a la resta de països europeus.

Aquesta és la segona ocasió en què una delegació de Foment visita el Parlament Europeu, l'anterior vegada va ser el febrer de 2020 quan Sánchez Llibre va presentar el ‘Nou pacte social europeu’, elaborat pel Think tank de Foment del Treball i basat en la necessitat de l'existència d'un equilibri entre les rendes del treball i el capital i en defensa del model social europeu.

Foment del Treball, vol continuar actuant de "corretja de transmissió" entre les necessitats reals de les empreses catalanes i les institucions europees, que determinen el marc regulador relatiu als problemes que perjudiquen el creixement i l'economia productiva.