Quan ara farà un any el senyor John Hoffman, conseller delegat de GSMA, va confessar que durant els preparatius per l'edició del Mobile World Congress (MWC) del 2018, des de l'organitzadora "estàvem molt nerviosos" per la crisi política a Catalunya, i que tenien dues opcions alternatives fora de Barcelona per celebrar-lo, tothom es va posar les mans al cap. Finalment el MWC 2018 es va celebrar a Barcelona, efectivament, i també l'edició del 2019, i es va assegurar que la del 2020 també passaria aquí, al recinte de la Fira de Gran Via, com els darrers anys. Amb tot, des d'aquell moment és inevitable parlar de la Fira o del Mobile sense fer aquesta pregunta: "Segur que se celebrarà aquí el MWC?". "És clar", ha respost avui el president de la Fira de Barcelona, Pau Relat, qui ha garantit la continuïtat del congrés del mòbil a la ciutat i ha assegurat que "ja s'està preparant l'edició del 2020" i que "serà tot un èxit". 

No és estrany que la pregunti es reiteri, ja que si la GSMA afirmava "haver patit" per l'edició del 2018, seria normal que la situació actual, les protestes reiterades i la violència policial, també fes trontollar les expectatives del congrés. Relat ha tranquil·litzat els mals auguris: "Estem treballant amb total normalitat i la situació política no està afectant en els preparatius de l'edició d'enguany".  A més, sobre les altres ciutats que van arribar a ser alternativa el 2018 per acollir l'esdeveniment, Relat ha afegit que "és normal, el Mobile és un esdeveniment desitjat i volgut per tothom perquè la Fira de Barcelona ho ha fet molt bé", i en aquest sentit, "crec que som prou intel·ligents com per preservar-lo i evitar que marxi i volem que continuï aquí durant molts anys".

Sobre el context social i polític, el president de la Fira de Barcelona assegura que des de la institució "esperem que comenci a haver un període de diàleg en què es recuperarà la confiança internacional minvada en moments puntuals, i tot es vagi normalitzant. Sóc optimista perquè hi ha un compromís entre les institucions i els agents socials", i posant la gestió de la Fira com a exemple de comportament per a solucionar problemes, ha asseverat que "els consensos s’aconsegueixen perquè tothom ha sabut deixar enrere les seves diferències, perquè hi ha una missió molt clara del que ha de fer la Fira i tothom comparteix la voluntat". 

Així doncs, Relat es desmarca del context polític i es centra en la gestió firal, aïllada segons ell del que passa al territori: "La Fira està al marge qüestions com el Tsunami Democràtic i el millor que podem fer és fer la nostra feina com l'estem fent". Tot això en un esmorzar del Fòrum Europa, celebrat aquest matí a l'Hotel Palace de Barcelona, on sí que ha criticat la manca de pressupostos tant a Catalunya com a l'Estat. Per últim, preguntat per si després dels resultats electorals del 10-N considera que és més fàcil que ara el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, mantinguin un diàleg, Relat ha estat contundent: "No sé si és fàcil o no és fàcil, però han de parlar i punt".