L'exministre d'Indústria Miguel Sebastián s'ha personat com a acusació particular a les diligències que investiguen a l'Audiència Nacional les presumptes escoltes i seguiments realitzats per l'excomissari José Villarejo a diferents personalitats de la vida política i econòmica.

Un comunicat del bufet CCS Abogados explica que la decisió respon a diverses informacions sobre "operacions d'espionatge i vigilància realitzades per grups operatius coordinats pel llavors comissari de policia Villarejo, els serveis del qual haurien estat contractats l'any 2004 per responsables del BBVA". Amb aquesta operativa s'hauria intentat "afavorir els interessos econòmics" del llavors president de l'entitat, Francisco González.

Segons han relatat diferents mitjans de comunicació, Miguel Sebastián va ser objecte de seguiment i vigilància continuades, i li van ser intervingudes les seves comunicacions, "tant les privades com les oficials". Així mateix, prossegueix la nota, "es va arribar a construir un fals relat entorn de la seva persona per tal de desacreditar-lo davant dels altres i intentar torçar la seva voluntat". En cas que aquests fets fossin certs, "podrien constituir l'escàndol més important de corrupció corporativa de la democràcia espanyola", ja que s'haurien utilitzat "recursos del BBVA per a la defensa de posicions internes de poder en perjudici dels accionistes minoritaris".

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón investiga, en el marc de l'operació Tàndem, els serveis deixats a través de l'empresa Cenyt, vinculada a Villarejo, a BBVA durant la presidència de Francisco González, popularment conegut com a FG. Entre la documentació que té en poder de la Fiscalia Anticorrupció consten una sèrie de punxades i operacions de seguiment que situen l'inici de les relacions entre BBVA i Cenyt el 2004, quan Sacyr pretenia prendre el control de l'entitat.

Malgrat que el banc va iniciar el juny passat una investigació interna sobre les esmentades informacions, els advocats de Miguel Sebastián recorden que "malgrat el temps ja transcorregut des que van aparèixer les primeres notícies sobre aquest assumpte, cap representant del BBVA no s'ha disculpat públicament per tals fets".