La Diputació de Barcelona ha posat en marxa un pla de modernització de polígons que pretén millorar la competitivitat de les empreses, impulsar el creixement i crear ocupació especialitzada i de qualitat. La inversió és de 30 milions de l'administració pública a l'espera d'aixecar-ne entre 10 i 20 milions més per part dels ajuntaments i el sector privat. La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha volgut deixar molt clar des de bon començament que "no és un pla per obrir nous polígons" sinó per millorar els ja existents a tota l'àrea metropolitana de Barcelona. 

Més concretament, el vicepresident segon i alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha anticipat que aquest pla beneficiarà 6.000 empreses i 120.000 treballadors alhora que potenciarà la col·laboració público-privada i les aliances entre el món local i empresarial. Tot plegat, inclou infraestructures, serveis i promoció però també la instal·lació de fibra òptica o la implantació de mesures d'estalvi energètic.  "L'objectiu principal és millorar la qualitat dels nostres polígons. No invertirem cap euro en crear sol industrial. No ens pertoca a nosaltres", ha reivindicat. Invertir per modernitzar els polígons, "superar" els límits municipals i optimitzar els espais buits. 

La demarcació de Barcelona compta amb més de mil polígons censats, entre els quals el 60% ocupen menys de 10 hectàrees. S'estima que el 40% de tota aquesta superfícies industrial està sense activitat econòmica i que el 48% dels polígons i el 58% de les naus són anteriors a 1978. Així doncs, el pla de la Diputació es concretarà en dos tipus d'actuacions: plans integrals (polígons amb més de 50 hectàrees i més de 100 empreses o mil treballadors) o projectes específics (polígons més petits). "Portar la tecnologia al territori i al ciutadà", ha conclòs Conesa.