El professor Santiago Niño Becerra alerta que Espanya "serà dels països que sortirà pitjor parat" de la crisi del coronavirus, i, sobretot, es mostra preocupat per les dades d'atur publicades avui pel govern espanyol. Un atur que ha patit, en el conjunt d'Espanya, l'augment més gran de tota la sèrie històrica i que a Catalunya ha augmentat el nombre d'aturats en 21.800 catalans. Amb tot, el professor es mostra en desacord amb el govern espanyol i es mostra reticent a l'augment d'expedients temporals: "M'agradarà veure quantes empreses que han fet ERTO després recuperen l'ocupació inicial quan tot això passi". 

Així ho ha explicat l'economista al Tot es mou de TV3, en què ha assegurat que "el virus ha arribat a Espanya quan ja estàvem caient i el que ha fet és trencar la dinàmica. Les coses funcionaven a mitges i el virus ho ha fet aturar tot, perquè el que és bo per a la sanitat és dolentíssim per a l'economia", ha explicat. Així, segons ell, el virus ha accelerat una crisi que ja estava sentenciada. 

Sobre les dades escandaloses de l'atur, el ministeri no ha inclòs els aturats temporals dels ERTO que s'estan fent en massa pel coronavirus, ja que, segons la ministra Yolanda Díaz, "els ERTO el que fan és evitar la destrucció d'ocupació" i "estar en un ERTO no vol dir estar a l'atur". Becerra assegura que no està d'acord amb aquestes paraules perquè creu que "difícilment" quan les empreses tornin a aixecar la persiana podran absorbir tots els empleats que tenien abans dels ERTO. 

Finalment, l'economista s'ha mostrat molt pessimista pel que fa a com quedarà Espanya després del coronavirus. "El virus ha arribat a Espanya quan ja tenia un dèficit del 2,7% i un elevat deute públic, no tenia una situació correcta, ja era dolenta". A més, ara "en la situació en què ens trobem, la sanitat passa per davant de l'economia, i Espanya sortirà d'aquesta situació amb un llast i una càrrega de deute públic molt més elevada de la que ja tenia", assevera. 

Segons ell, es complirà "la regla del 4x10", que suposa que a Espanya tot això li costarà 10 punts de PIB, 10 d'atur, 10 de deute públic i 10 de dèficit. "Espanya serà dels països més castigats per aquesta crisi", augura.