Cellnex va tancar el primer semestre de l'any amb una facturació de 1.690 milions d'euros, un 59% més que en el mateix període de 2021, quan va ingressar 1.061 milions, segons ha informat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'Ebitda va ser de 1.282 milions d'euros, també un 59% superior al d'un any enrere, pel creixement orgànic i l'efecte de la consolidació de les adquisicions d'actius dutes a terme el 2021; mentre que el flux de caixa lliure i recurrent alçapremat va assolir els 637 milions (+62%). El resultat net comptable va registrar pèrdues de 170 milions d'euros (+183%) per l'efecte de les amortitzacions més importants, un 67% interanual més, i costos financers amb un 40% interanual més, associats a la consolidació de les adquisicions i integracions en el grup i la consegüent ampliació del perímetre.

El CEO de l'empresa, Tobías Martínez, ha destacat l'impacte del creixement orgànic en els resultats del primer semestre, que ha assegurat que "mostra la fortalesa" del negoci i la consolidació de les operacions dutes a terme en els últims mesos que continuen provocant augments a doble dígit en ingressos, Ebitda i Cash Flow recurrent. Martínez ha avançat que aquests creixements "continuaran tenint un efecte arrossegament rellevant el 2022", amb la consolidació a exercici complet d'aquestes operacions i la incorporació del tancament de l'operació amb CK Hutchison al Regne Unit. L'empresa ha confirmat que les seves perspectives per a aquest any són uns ingressos d'entre 3.460 i 3.510 milions; un Ebitda d'entre 2.650 i 2.700 milions i un creixement del 39% en el flux de caixa lliure recurrent.

Línies de negoci

Per línies de negoci, els serveis d'infraestructures per a operadors de telecomunicacions mòbils van aportar als ingressos el 90%, amb 1.529 milions d'euros, el que suposa un creixement del 70% respecte a 2021. L'activitat d'infraestructures de radiodifusió va aportar un 7% dels ingressos amb 112 milions; mentre que les xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d'infraestructures urbanes (IoT i Smart cities) va aportar un 3% dels ingressos, amb 50 milions d'euros. A tancament del primer semestre, l'empresa tenia 103.944 emplaçaments operatius a Àustria, Dinamarca, Espanya, França, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Suècia i Suïssa, a més de 6.442 nodes DAS i Small Cells.

El deute net de Cellnex a juny d'aquest any era de 14.300 milions d'euros, excloent els passius per arrendaments, el 86% de la qual, referenciat a tipus fix. Al març, l'empresa va realitzar una emissió de bons de 1.000 milions, i al juny comptava amb accés a liquiditat immediata per import de 7.600 milions d'euros. Les emissions de l'empresa tenen un ràting de BBB- amb perspectiva estable segons Fitch, i de BB+ amb perspectiva estable, segons S&P.