Noves dades, mateix any i diferents conclusions: cap comunitat va créixer tant com Catalunya al 2015. Així ho reflecteix l'última enquesta de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) sobre Comptabilitat Regional d'Espanya i que és obligatòria en tots els Estats membres de la Unió Europea (UE). Una posició que està dos llocs per sobre de l'obtinguda al març de 2016 quan es va col·locar Catalunya com la tercera regió que havia crescut més al 2015 darrera del País Valencià i la Comunitat de Madrid. Des de l'institut estadístic, asseguren que les variacions en les dades es deu a l'actualització dels resultats de comptabilitat i a una disponibilitat més gran de fonts estadístiques.
Després de l'actualització, Catalunya s'ha convertit en la regió que va registrar un creixement més gran del PIB en termes de volum amb un augment del 3,7%, que és alhora el mateix percentatge assolit per Múrcia. Just un punt per sota, se situen el País Valencià, la Comunitat de Madrid i el País Basc. En total, set comunitats per sobre del 3% i cinc per sobre del 3,2% que és la mitjana espanyola. A l'altre costat del rànquing, s'hi troben Canàries (2%), Extremadura (2,1%) i en darrer lloc, les ciutats autònomes de Melilla i Ceuta amb un 1,8% i un 2,1%, respectivament. Aquestes quatre són les úniques que s'han quedat per sota de la mitjana europea del 2,2% al 2015.
Comparant les dades de març i de desembre, Catalunya i la Comunitat de Madrid han augmentat 4 i 2 dècimes, respectivament mentre que el País Valencià s'ha quedat exactament igual. A més, el nombre de comunitats que creixen per sobre del 3% s'ha reduït d'onze a set. Llavors, la pitjor part se l'enduien Cantàbria (2,6%), Aragó (2,7%) i Melilla (2,7%). Pel que fa als valors actuals del PIB per càpita, Madrid va ser la que més va créixer el 2015 amb 31.691 euros per habitant, un 36,7% superior a la mitjana espanyola de 23.178 euros. La segueixen el País Basc i Navarra amb 30.779 i 29.060 euros, respectivament. Catalunya es troba en la quarta posició amb un PIB per càpita de 27.613 euros. Una actualització que deixa igual la mitjana espanyola del PIB però bé val una pole position per a Catalunya. Almenys, en creixement del PIB.