La companyia biotecnològica alemanya BioNTech, que ha desenvolupat amb la nord-americana Pfizer una vacuna contra la Covid-19, ha tingut en el primer trimestre un benefici net de 1.128,1 milions d'euros, en comparació amb els 53,4 milions que va perdre en el mateix període de l'any anterior, gràcies a aquesta vacuna.

BioNTech ha informat aquest dilluns que també va aconseguir en el primer trimestre un benefici operatiu de 1.662,2 milions, davant una pèrdua de 59,3 milions d'euros un any abans. La facturació es va incrementar fins a 2.048,4 milions, gairebé 74 vegades més que fa un any, quan va ser de 27,7 milions d'euros.

El cofundador i conseller delegat de la companyia Ugur Sahin ha assegurat que BioNTech ha subministrat la seva vacuna contra la Covid-19 a "més de 90 països i territoris" i "expandeixen l'accés a noves poblacions i regions geogràfiques".

Alliberament de les patents

Sahin ha assegurat, en ser preguntat per la possibilitat que se suspenguin les patents de les vacunes, que entenen "la importància de la distribució global de la nostra vacuna" i ha destacat que l'han subministrat a més de 90 països.

El conseller delegat de BioNTech considera que l'important és "continuar assegurant que la vacuna que es produeixi als EUA i Europa arribi a països en desenvolupament" i no veu cap valor en alliberar les patents.

Fins al passat 6 de maig BioNTech i Pfizer han subministrat 450 milions de dosi de la seva vacuna a 91 països i territoris. A més han firmat acords per subministrar més de 1.800 milions de dosi el 2021 i ha firmat els primers contractes per al 2022 i més enllà d'aquesta data.

Un d'aquests nous contractes és amb la Comissió Europea, que ha aprovat un contracte per 1.800 milions de dosi de la vacuna de Pfizer/BioNTech, segons va informar aquest dissabte la presidenta de l'Executiu comunitari, Ursula von der Leyen.

Producció de la vacuna a Singapur

BioNTech produirà la seva vacuna a Singapur, on establirà a Singapur la seva nova seu a Àsia amb el suport del Consell de Desenvolupament Econòmic de Singapur. La nova fàbrica, que començarà a construir-se aquest any, podria començar el 2023 a produir vacunes basades en l'ARN missatger per a la demanda regional i global. BioNTech espera una capacitat de producció anual de la seva vacuna de 3.000 milions de dosi a finals 2021 i tenir una capacitat de producció major a aquesta quantitat el 2022.

Pfizer i BioNTech realitzen ara estudis clínics per aconseguir l'aprovació de la seva vacuna per a nens de sis mesos i fins a onze anys, i per aconseguir més dades en dones embarassades sanes. Abans del final d'aquest any sol·licitaran l'aprovació per a un ús d'emergència de la seva vacuna contra la Covid-19 entre nens de totes les edats.

BioNTech també entrarà en la fase final de prova de tres dels seus programes oncològics en un futur pròxim i preveu llançar múltiples nous productes els pròxims cinc anys.