El BBVA va guanyar 3.667 milions d'euros fins al setembre, el 15,2 % menys, degut, en part, a un deteriorament més gran dels actius financers per més necessitats de provisions als EUA i Turquia, i per la falta d'ingressos extraordinaris anotats el 2018 per la venda de BBVA Xile.

En la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), BBVA ha destacat que sense tenir en compte les plusvàlues obtingudes per la venda de BBVA Xile (633 milions) el 2018, el benefici atribuït hauria crescut l'1,2 %.

BBVA ha destacat que els ingressos més recurrents creixen de forma generalitzada, i "continua" la contenció de les despeses d'explotació, que va créixer un 2,9 %.

El conseller delegat de BBVA, Onur Genc, ha destacat que "malgrat el complex entorn macroeconòmic", el model de negoci diversificat, permet mantenir el banc "uns bons indicadors de risc i una sòlida posició de capital". Per al número dos del banc, BBVA ha tancat un "excel·lent trimestre", amb un benefici que entre juliol i setembre va assolir 1.225 milions, el 4,2 % menys (el 0,5 % més a tipus de canvi constants).

BBVA ha posat de relleu el positiu comportament que han registrat les comissions, i sobretot, la millor evolució dels resultats d'operacions financeres (ROF) que han sumat fins al setembre 893 milions, degut, principalment, a les plusvàlues obtingudes per la venda de Prisma a l'Argentina (primer trimestre) i a la positiva contribució dels EUA i Mèxic.

No obstant això, el deteriorament dels actius financers es va incrementar un 12,7 %, fins als 2.964 milions, com a conseqüència principalment, de les necessitats més grans de provisió als Estats Units, Turquia, i Mèxic.

Per àrees geogràfiques en les quals opera el grup, Mèxic, que continua sent el seu principal motor, aporta un 43,1 % al resultat atribuït, seguit d'Espanya, el 23,4 %; Amèrica del Sud (12,5 %); EUA (10,5 %); i Turquia (8,3 %).