Banc Sabadell s'ha estrenat al mercat de bons verds amb una emissió de 500 milions d'euros que vencen el març de 2027. Això ocorre després d'haver aprovat al juliol el marc per a l'emissió de bons vinculats al desenvolupament mediambiental sostenible i social. Es tracta d'una emissió sènior registrada a la Borsa de Dublín.

S'ha fixat un preu objectiu inicial de 190 punts sobre el midswap —l'índex de referència per a aquest tipus d'operacions—. Els col·locadors de l'emissió són el propi Sabadell, Barclays, Bank of America, Crédit Agricole Corporate and Investment Bank i Unicredit.

Banc Sabadell va definir el mes de juliol passat els àmbits prioritaris d'actuació i la identificació de criteris per impulsar l'emissió de bons verds, socials i sostenibles, posant de relleu el paper de les institucions financeres en la mobilització de capital.

De fet i segons ha comunicat la companyia, els bons verds aniran orientats a projectes amb benefici mediambiental, com la reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, la prevenció de la contaminació i l'adaptació al canvi climàtic. En aquest sentit, tindran prioritat les energies renovables, el control i la prevenció de la contaminació, la gestió sostenible de l'aigua, el transport net, l'eficiència energètica i els edificis verds.

Per la seva part, els bons socials estaran enfocats en la generació de beneficis que impulsin l'accés a serveis essencials, la inclusió social i la generació i manteniment de l'ocupació, finançant la combinació d'activitats verdes i socials. Els fons obtinguts a través d'aquestes emissions aniran destinats íntegrament a finançar o refinançar —totalment o parcialment— préstecs o projectes existents (nous o futurs).

El banc guanya un 72,7% menys pel coronavirus

Banc Sabadell va anunciar el juliol passat que va guanyar 145 milions d'euros fins al juny, la qual cosa suposa un 72,7% menys que en el mateix període de 2020, després d'acumular previsions de 1.089 per la crisi del coronavirus.

El banc va apuntar que "va mantenir la seva solidesa malgrat un trimestre excepcional" destacant que, en les últimes setmanes d'aquest període, l'activitat ja es va recuperar significativament i va assolir "nivells pre-Covid".

 

Imatge principal: Un edifici del Banc Sabadell. Foto: Europa Press