L’Escola Catalana de Doblatge ha anunciat que cessarà la seva activitat i abaixarà la persiana a finals de juliol, després de disset anys de trajectòria. No perquè no tinguin alumnes, sinó perquè no els volen renovar ell loguer. “Podríem donar moltes explicacions i totes serien motiu de debat dins la professió, però hi ha hagut un fet determinant: no ens renoven el contracte de lloguer”, han explicat a través d’Instagram. El centre té la seva seu al barri del Poblenou de Barcelona.

L’escola també ha assenyalat que, des de fa més de tres anys, manté un “no-diàleg” amb la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), que considera irregular la relació laboral amb els professionals del centre, tot i que, segons afirmen, és “el mateix tracte que reben altres escoles”. “No tenim més ganes de dedicar hores i recursos al que creiem que és un últim espeternec del 155 totalment arbitrari”, han conclòs.

No volem continuar dedicant hores i recursos a un conflicte que creiem que és un últim espeternec del 155, totalment arbitrari

Malgrat aquest tancament, des del centre han volgut fer valdre la feina feta al llarg d’aquests disset anys: “Hem treballat amb l’objectiu de crear escola. Ens han acompanyat molts professionals i alumnes, i estem satisfets tant de la feina feta com del tracte amb els estudiants, de la generositat del professorat i dels resultats assolits.” També han destacat que molts antics alumnes ja treballen en el sector, cosa que, segons diuen, demostra que “la llavor està sembrada i continuarà creixent amb el temps”.

Una trajectòria marcada per la formació en doblatge en català

Fundada l’any 2008 per un grup de professionals, l’Escola Catalana de Doblatge va néixer amb la voluntat de formar nous actors de doblatge i cobrir un buit en la formació en català dins del sector. Amb els anys, el centre va anar ampliant la seva oferta educativa, incorporant disciplines relacionades amb la veu com la publicitat, l’accessibilitat o la ràdio.

Ens tanquen la parada i nosaltres ens n'anem amb la sensació que ho hem fet tan bé com hem sabut

“Som un centre de formació al servei de tothom que vulgui fer de la veu la seva eina de comunicació professional”, expliquen al seu web. Per això han ofert diferents modalitats de cursos: des d’introduccions breus a diverses disciplines fins a programes més llargs orientats a la professionalització dels alumnes.  "Ens tanquen la parada i nosaltres ens n'anem amb la sensació que ho hem fet tan bé com hem sabut", conclou el seu comunicat.