L'origen d'aquest pastís vermell no és gaire clar, però se'n documenta l'aparició a mitjan segle XX, a l'hotel Waldorf Astoria de Nova York, quan una dona en va descobrir la recepta i, en sentir-se estafada pel seu elevat preu, la va divulgar.

Des del restaurant Caelis de Barcelona, el pastisser Eddi Artega ens presenta la seva recepta del prestigiós Red Velvet amb frosting de galeta Oreo.

RED VELVET-roberto lazaro-02
 

A causa del potent color vermell, el Red Velvet és actualment una de les postres associades a l'amor, a les noces, al Nadal, al dia de Sant Valentí, i per a qualsevol moment en què es vulgui fer una celebració en grup o amb una persona especial.

L'any 1989 el Red Velvet va adquirir una gran popularitat gràcies a la pel·lícula Magnòlies d'acer, protagonitzada per Julia Roberts, en què es podia veure aquest esponjós pastís amb una forma molt simpàtica: la d'un armadillo.

 
Gràcies a Eddi Arteaga, també podem veure pas a pas l'elaboració del frosting, a base de formatge Philadelphia, sucre de llustre, mantega pomada i galetes Oreo.
 

Ingredients per a Red velvet amb frosting de galetes Oreo (per a 10 o 12 persones):

  • 200 g oli de gira-sol
  • 200 g sucre
  • 2 ous
  • 150 g sèrum de mantega
  • 8 g vinagre blanc
  • 1/2 cullerada de remolatxa
  • 2 g vainilla
  • 1 culleradeta de cacau
  • 200 g farina
  • 7,5 g bicarbonat