Les nostres pastisseres, la Patrícia i la Cristina, de La Noria Bakery, ens porten aquests al·lucinants cupcakes de plàtan i xocolata. Modernitzem la clàssica magdalena de xocolata! Ara que estan de moda els cupcakes i els pastissos de fondant, explicarem aquesta recepta.
Aviam, què és realment un cupcake? Un cupcake (també conegut al Regne Unit com a fairy cake) és un petit pastís arrodonit d'una porció amb una base de pa de pessic. Són coneguts perquè estan decorats al damunt amb xocolata, cremes, sucre glacé, nata, merenga o llaminadures. Com us podeu imaginar, no és un producte tradicional de la nostra terra, però de mica en mica s'han introduït i adaptat al gust local.
Ingredients per a 12 cupcakes de plàtan i xocolata:
Per a la base:
- 125 g mantega pomada
- 175 g sucre
- 2 ous
- 1 cullerada de vainilla
- 2 plàtans madurs
- 225 g farina
- 2 cullerades de llevat
- 80 ml llet
Per a la glaça:
- 250 g mantega
- 400 g sucre glacé
- 100 g xocolata