CaixaForum+, la nova plataforma de streaming digital dedicada a la cultura i la divulgació impulsada per Fundació "la Caixa", estrena vuit noves sèries i documentals. Aquest nou espai, que pretén ser una espècie de Netflix de contingut cultural i científic, està obert a tots els usuaris i és totalment gratuït. A més, registrar-s'hi és molt fàcil, només has de clicar aquí o descarregar l'app al teu mòbil o tauleta. 

Aquest mes de maig, arriben nous continguts a la plataforma de streaming CaixaForum+ 

Però, exactament, quina mena de contingut ofereix CaixaForum+? Doncs hi trobaràs sèries, pel·lícules i documentals. A més, també podràs accedir a art digital, podcasts i entrevistes. I, fins i tot, concerts i òperes. Certament, el ventall de continguts és molt ampli. N'és prova el fet que hi pots trobar des d'un documental sobre Nick Cave fins a un reportatge sobre els secrets del sistema solar.

A CaixaForum+ hi trobaràs sèries, pel·lícules i documentals d'art i ciència

Així doncs, ja pots gaudir de més de 300 títols i més de 1.200 peces de vídeo i àudio i 600 hores de contingut. Val a dir que una gran part d'aquest contingut està produït per la Fundació la Caixa. La resta ha estat creat per altres institucions culturals nacionals i internacionals. També s'hi poden trobar sèries i documentals produïts per tercers.

Les novetats de la plataforma CaixaForum+

A continuació, et detallem els nous continguts que trobaràs a CaixaForum+.

Perspectivas
Perspectivas és una sèrie documental de 25 episodis on diferents persones rellevants del món de la cultura comparteixen reflexions sobre 25 obres emblemàtiques de la Col·lecció del Museu Guggenheim Bilbao. I ho fan, tot dialogant amb els comissaris del museu. A través del punt de vista de personalitats com el dissenyador Alejandro Gómez Palomo, la cineasta Leticia Dolera, la cantautora María José Llergo o l'actor i director Paco León. Per exemple, Paco León, juntament amb l'assistent del museu Marta Blàvia, ens desvelen els secrets de la monumental obra D'Anselm Kiefer Sol amb el vent, el temps i el so.

Paco Leon / Fundacio la Caixa
L'actor Paco León durant la gravació de la sèrie documental Perspectivas / Fundació "la Caixa"

PerspectivasAndy Warhol ft. Alejandro Gómez Palomo
La sèrie documental Perspectivas inclou un episodi dedicat a Andy Warhol titulat Andy Warhol ft. Alejandro Palomo. Aquest aborda la figura del geni Andy Warhol. Concretament, el dissenyador Alejandro Gómez Palomo i la comissària del museu Lekha Hileman Waitoller ens expliquen els secrets de Cent cinquanta Marilyns multicolors, una de les obres insígnia de Warhol. I reflexionen sobre la relació entre la moda i l'art pop.

PerpectivasEllsworth Kelly ft. Leticia Dolera
Un altre capítol de Perspectivas que s'estrena es titula Ellsworth Kelly ft. Leticia Dolera. En aquest, l'actriu i cineasta Leticia Dolera s'imagina un planeta groc i una nau alienígena davant de la misteriosa obra d'Ellsworth Kelly Corba groga I (1972). Doncs bé, amb l'ajuda del comissari Manuel Cirauqui, reflexiona sobre l'estranya forma del quadre, el seu aspecte arquitectònic i el seu color pur.

Perpectivas. Robert Rauschenberg ft. Isaki Lacuesta
Una altra de les figures que aborda la sèrie documental Perspectivas és la del pintor Robert Rauschenberg. Així, amb Robert Rauschenberg ft. Isaki Lacuesta tens l'oportunitat d'endinsar-te en la visió de Rauschenberg sobre el caos del món a partir de l'obra Barcaza. Una experiència encapçalada per Isaki Lacuesta i la comissària Lekha Hileman-Waitoller.

Perspectivas. Fukiyo Nakaya ft. María José Llergo
El darrer episodi de la sèrie documental Perspectivas que s'estrena està dedicat a l'artista Fukiyo Nakaya. Concretament, Fujiko Nakaya ft. María José Llergo se centra en l'obra Escultura de boira núm. 08025 (F.O.G) de Nakaya. En aquesta sèrie, la cantaora María José Llergo i la comissària Lucía Agirre evoquen les escates d'un peix sortint de l'aigua entre la boira, els ganivets de plata que s'il·luminen amb el sol i el vent tenyit de blanc. En aquesta sèrie documental, la poesia i la música t'embolcalla.

Men at lunch
L'any 1932, la ciutat de Nova York es trobava sumida en la Gran Depressió econòmica provocada pel crac borsari del 1929. Aleshores, el boom d'immigrants italians, irlandesos i jueus de la dècada anterior va provocar una expansió urbana sense precedents. Per poder donar resposta al creixement de la ciutat, els obrers de l'acer arriscaven les seves vides construint gratacels als carrers de Manhattan. Sens dubte, una de les icones més populars d'aquell període és la fotografia Lunch atop a Skyscraper (Dinar dalt d'un gratacel) en què onze obrers dinen asseguts en una biga d'acer sense preocupar-se per la gran distància que els separa del terra.

Ara, el director Seán Ó Cualáin ens relata la història d'aquesta emblemàtica instantània. En part homenatge, en part investigació, Men at Lunch explica la història de tot un símbol americà, d'una cursa sense precedents cap al cel i dels treballadors immigrants que van construir Nova York.

Lunch atop a Skyscraper / Fundacio "la Caixa"
La famosa fotografia Lunch atop a Skyscraper / Fundació "la Caixa"

Marcel Duchamp: L'art del possible
'Marcel Duchamp: L'art del possible' explora la vida, la filosofia i l'impacte d'un dels modernistes més influents de principis del segle XX, Marcel Duchamp. Així, el film analitza les idees de Duchamp i les aplica tant als esdeveniments històrics com a l'explosió modernista de principis del segle XX. Però aquesta no és només una pel·lícula biogràfica, sinó que també mostra com les idees de Duchamp van canviar la consciència pública i la nostra comprensió de l'estètica, l'art i la cultura. Unes idees revolucionàries que han donat forma al segle XXI i a l'actualitat.

L.H.O.O.Q. Marcel Duchamp / Fundació "la Caixa"
L'obra L.H.O.O.Q. de Marcel Duchamp / Fundació "la Caixa"

L'orquestra de Pau Casals
El documental l'Orquestra de Pau Casals narra la trajectòria humana i musical de l'orquestra de Pau Casals, que va començar l'any 1920 i que va ser interrompuda tràgicament per la Guerra Civil. Alhora, ofereix una visió de Casals com a director d'orquestra. Ell, un dels catalans més universals, estava profundament convençut que la cultura, i en particular la música, eren essencials per al progrés de la humanitat i havien d'arribar a tothom.

Orquestra Pau Casal / Fundació "la Caixa"
Fotografia de l'orquestra de Pau Casals / Fundació "la Caixa"

Si ets una persona curiosa i t'agrada aprendre, CaixaForum+ és la teva plataforma. Descobreix tot el que s'hi ofereix clicant aquí!