Només ha passat una setmana des que un fòrum d'internet va fer tremolar els fonaments de Wall Street, però Netflix ja en prepara una pel·lícula. Segons ha avançat en exclusiva el diari Deadline, especialitzat en Hollywood, el gegant de l'streaming estrenarà un film que narrarà com Reddit va aconseguir salvar GameStop, una empresa a punt de fer fallida, i, de passada, va posar contra les cordes diversos fons multimilionaris.

Segons la informació d'aquest mitjà, Netflix estudia la possibilitat que la pel·lícula estigui protagonitzada per l'actor Noah Centineo (A todos los chicos de los que me enamoré, Black Adam) amb un guió redactat per Mark Boal. Tot i que la companyia s'ha negat a fer comentaris sobre la producció, Deadline afirma que explorarà la manera en què internet ha repartit el poder mediàtic i econòmic entre els usuaris, amb tot el que això implica.

protestes nova york gamestop reddit efe

Protestes a Nova York després del 'troleig' de Reddit / EFE

A més, aquest no serà l'únic projecte cinematogràfic sobre els fets, i és que els estudis MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) s'han fet amb els drets de l'esborrany d'un llibre sobre GameStop que escriurà Ben Mezrich.

El fenomen GameStop de Reddit

La democratització de les operacions borsàries a través d'aplicacions i xarxes socials va provocar la setmana passada una guerra a Wall Street en què els grans fons van ser derrotats, amb 20.000 milions de dòlars (16.580 milions d'euros) i molt d'orgull perdut al camp de batalla.

Milions de petits inversors organitzats a Reddit van fer augmentar el valor de les accions de GameStop, que fa menys d'un any estava a 4 dòlars, a més de 400 dòlars (de 3 a 332 euros). L'estratègia que van seguir va consistir a imitar les operacions de "venda en curt" dels grans brokers que aposten per treure benefici de les caigudes borsàries de les empreses que passen per un mal moment o que tenen un model obsolet. 

Els cinemes AMC, Nokia i els auriculars Koss van ser alguns dels seus altres objectius, fet que va provocar que molts dels grans fons d'inversió de Wall Street es desganessin. El fenomen ha obert un debat sobre la regulació de la borsa, un model que fins ara els multimilionaris que controlen Wall Street havien rebutjat.